Wpis z mikrobloga

Z niewiadomych przyczyn poprzedni wpis został zdjęty przez moderację.

Właśnie zostałem okradziony na całe 98 złotych xD

Jak to się stało?

Ktoś się wbił na moje konto PayPal gdzie była podpięta karta debetowa i zrobił zakupy na zalando podając dane do wysyłki, które dostałem na maila jakoś potwierdzenie wykonania transakcji.
Karta oczywiście już zablokowana, hasła zmienione.

W tym wszystkim zabawne jest jak ktoś się połasił na jakieś grosze robiąc sobie znacznie większe problemy.

O ile to będzie możliwe jutro sprawę zgłoszę na policję. Jeśli nie da rady w niedzielę, to załatwię to w przyszłym tygodniu.

Jeśli jesteście ciekawi dalszego rozwoju sytuacji to dajcie plusa. Zawołam.

Sa tu Mirki z okolic Troszyna? #gorzow #kostrzynnadodra #gorzowwielkopolski

#scam #zlodzieje #bezpieczenstwo #kradziez
FELIX90 - Z niewiadomych przyczyn poprzedni wpis został zdjęty przez moderację. 

Wła...

źródło: IMG_4435

Pobierz
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FELIX90: dobrze że się skończyło tak jak się skończyło. nauka na przyszłość. ja mam tam podwójną weryfikację, ale i tak po twoim wpisie usunąłem dane karty u nich, bo w sumie korzystam z tego raz na rok max.
  • Odpowiedz
  • 0
@johny-kowalski: PayPal to zbędny relikt przeszłości. Wszędzie gdzie są moje finanse, mam ustawienia możliwie maksymalnie bezpieczne i na wysokim poziomie z wieloetapową weryfikacją.
  • Odpowiedz
@FELIX90: trzymam go, bo mieszkam w Niemczech i PayPal który należy chyba do ebay był długo jedną z niewielu form płatności u nich. ale teraz jest też Apple Pay więc PayPal jest praktycznie zbędny. może mi się tylko przydać od czasu do czasu jak ktoś chce mi zapłacić za coś gdy sprzedaję z odbiorem osobistym a nie ma przy sobie gotówki - taki odpowiednik polskiego blika
  • Odpowiedz