Wpis z mikrobloga

Z niewiadomych przyczyn poprzedni wpis został zdjęty przez moderację.

Właśnie zostałem okradziony na całe 98 złotych xD

Jak to się stało?

Ktoś się wbił na moje konto PayPal gdzie była podpięta karta debetowa i zrobił zakupy na zalando podając dane do wysyłki, które dostałem na maila jakoś potwierdzenie wykonania transakcji.
Karta oczywiście już zablokowana, hasła zmienione.

W tym wszystkim zabawne jest jak ktoś się połasił na jakieś grosze robiąc sobie znacznie większe problemy.

O ile to będzie możliwe jutro sprawę zgłoszę na policję. Jeśli nie da rady w niedzielę, to załatwię to w przyszłym tygodniu.

Jeśli jesteście ciekawi dalszego rozwoju sytuacji to dajcie plusa. Zawołam.

Sa tu Mirki z okolic Troszyna? #gorzow #kostrzynnadodra #gorzowwielkopolski

#scam #zlodzieje #bezpieczenstwo #kradziez
FELIX90 - Z niewiadomych przyczyn poprzedni wpis został zdjęty przez moderację. 

Wła...

źródło: IMG_4435

Pobierz
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W tym wszystkim zabawne jest jak ktoś się połasił na jakieś grosze robiąc sobie znacznie większe problemy.

@FELIX90: nikt nic z tym nie zrobi.
Współczuję
  • Odpowiedz
  • 288
@CH3j: dostałem już zwrot pieniędzy. Teraz chodzi o zasady.

@qqaa Jak cie nie obchodzi to przecież nie musisz się udzielać. Tak nakazuje logika przynajmniej.
  • Odpowiedz
Teraz chodzi o zasady.

@FELIX90: Ciekawe czy osoba której dane udostępniłeś i szkalujesz że cię okradł również lubi trzymać się zasad( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 11
@CH3j: ciekawe. Tego dowiem się w przyszłym tygodniu.
Zamawianie paczek na kogoś i ich nieodbieranie nie ma większego sensu.
Udostępniam dane ze swojego konta PayPal. Imię i nazwisko prawdziwe nie jest a adres możesz znaleźć przykładając pinezkę w dowolne miejsce na mapie Google
  • Odpowiedz
  • 1
Swoją drogą nie wiem jak to możliwe bo jak sprawdzam jak działa płatność paypalem na zalando to wymaga uwierzytelniania numerem telefonu albo aplikacją.
@niebezpiecznik-pl jak to możliwe?
  • Odpowiedz
Z niewiadomych przyczyn poprzedni wpis został zdjęty przez moderację.

@FELIX90: Skąd mamy pewność, że to nie jest twój były chłopak który cię już nie chce?
Taka mała gejowska zemsta
  • Odpowiedz
Udostępniam dane ze swojego konta PayPal. Imię i nazwisko prawdziwe nie jest a adres możesz znaleźć przykładając pinezkę w dowolne miejsce na mapie Google

@FELIX90: przeleciałem się po Street View. W tym całym Troszynie jest paczkomat. Ważniejsze niż ten adres który został podany jest numer telefonu, na który wysłane zostanie powiadomienie z kodem do otwarcia drzwiczek.

Telefon pewnie też na słupa, ale zawsze miałaby się nasza bohaterska policja czego
  • Odpowiedz
  • 2
@malyalewarjat: Ale nie ma numeru. Zamówienie jest jak na screenie a właściwie dane podane w zamówieniu.

@Chwast25 Chętnie bym tak zrobił gdyby nie fakt 300 km w jedną stronę. Szkoda mi czasu i nie ja jestem od wymierzania sprawiedliwości ale ciekawi mnie cała sytuacja.

@ggs-hg Jesli te dane należą do osoby, która dokonała płatności to on musi być intelektualnie na poziomie tych gości łapanych. Przez ecpu
  • Odpowiedz
@FELIX90: A jak się ona dostała na twoje konto PayPal? Bo możesz nie byc o wiele bardziej mądrzejszy od niej skoro masz do PayPal podpiętą kartę debetową bez autoryzacji 2fa.
  • Odpowiedz