Wpis z mikrobloga

@LoginZajetyPrzezKomornika: mimo wszystko obrzydliwsze było ułaskawienie partyjnych szczekaczy medialnych jak Ogórek i Ziemkiewiczem od kary finansowej. Rozumiem już nawet ułaskawienie duetu Wąsik i Kamiński, ale ułaskawianie od tak niewielkich kar jak w przypadku Ogórek i Ziemkiewicza jest po prostu obrzydliwe. Co następne, ułaskawienie od mandatów za złe parkowanie?
  • Odpowiedz
@makaronzjajkiem: no ja bym się kłócił: dla mnie to że Ziemkiewicz nie zapłaci jakiejś kary finansowej to totalna pierdoła, a odznaczenie dla kobiety która była sekretarką Jaruzela a wcześniej pracowała w rządzie z tymi wszystkimi Urbanami i Kiszczakami. Tak jak uważam że takie sprawy symboliczne są w ogóle nieistotne i staram się nimi nie zajmować tak naprawdę trudno nie czuć obrzydzenia tym co robi PiS z tą sprawą.
  • Odpowiedz
@LoginZajetyPrzezKomornika: W sumie z tego co czytam na wikipedii to w PRLu nadano ponad pół miliona tych orderów, z czego zdecydowana większość to ten najniższego stopnia (taki jak ten tutaj). Myślę, że należy jej się za umacnianie władzy socjalistycznej.
  • Odpowiedz
@HumbugPL: wyobraź sobie, że ktoś rzuca oszczerstwa w Twoją stronę, bronisz się w sądzie i wygrywasz, ale tylko po to, żeby prezydent kraju w którym mieszkasz, płacisz podatki i masz obywatelstwo, uniewinnił tego, kto cię oczerniał. Dlatego jest to obrzydliwe, bo prezydent RP niejako zalegalizował obrażanie i kłamanie na temat Twojej osoby. Ten sam prezydent, który bezkompromisowo ścigał za wyrażanie się niepochlebni i obraźliwe woobce swojej osoby. Dlatego dla mnie
  • Odpowiedz
@makaronzjajkiem: dla mnie to jednak drobna sprawa, imo sąd w ogóle nie powinien rozpatrywać takich pierdół. To nieporównywalne z szopką wokół Pani Skrzypek, gdzie wprost mówi się o doprowadzeniu do śmierci a Prezydent sobie wchodzi i legitymizuje tą całą akcję. Oczywiście Ziemkiewicza też nie powinien ułaskawiać, jasna sprawa, tylko np coś zrobić z artykułem 212, po prostu to inna waga niż odznaczenie
HumbugPL - @makaronzjajkiem: dla mnie to jednak drobna sprawa, imo sąd w ogóle nie po...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz