Wpis z mikrobloga

@B3diSoprano: no i git jesteś żołnierzem, składałeś przysięgę z podatków dostajesz żołd nawet w czasie pokoju lepszy niż pielęgniarki które służą narodowi cały czas to jak będzie ta wojna wierzę, że będziesz bronic ludzi którzy całe życie składali się na to. Nie wciągaj do swojego tematu ludzi którzy nie mają wcześniejszej emerytury, dodatkowego mieszkaniowego, pewnej przyszłości służąc na dobrym lukratywnym kontrakcie.
  • Odpowiedz
  • 2
@tumiwisizm: Właśnie na odwrót. Pobór jest po to, żeby uzupełnić ukompletowanie jednostek już istniejących i posłużyć do formowania nowych jednostek, do uzupełniania strat oczywiście również. Lecz drugim priorytetowym celem poboru jest utrzymanie jednostek kadrowych, czyli zawodowych, jak najdłużej *na chodzie* bo są jednostkami najbardziej wartościowymi na polu walki, jednostkami technicznymi, z ogrormną rzeszą specjalistów, mówie tutaj o wojskach pancerno-zmechanizowanych,. Te jednostki sie najtrudniej uzupełnia bo nie wytrzaśnie sie z kapelusza
  • Odpowiedz
Konstytucyjnym obowiązkiem jest bronić kraju

@B3diSoprano: wszyscy mają ten obowiązek, czy tylko jedna płeć? :) Jeżeli tylko jedna, to pytanie, dlaczego? :)

który dał
  • Odpowiedz
@B3diSoprano: pamiętajcie o tym jaki wikt daje wam państwo: wodę z kałuży, orzechy laskowe (jak sobie w lesie nazbierasz), jeżyny na poboczach, grzybki, zbłąkane kury, krucze jaja i karma dla kotów znaleziona w pobliżu schroniska. Za całą resztę trzeba zapłacić i odprowadzić podatek.
  • Odpowiedz
. Mówienie, że kobiety też powinny trafić do wojska bo wtedy mężczyźni będą kontent, bo hehe *równouprawnienie*, pokazuje jak bardzo nieoświeceni ludzie wygłaszają takie tezy.

@B3diSoprano: Spoko, niech nie idą do wojska, ale za to w czasie pokoju niech rodzą po 2-3 dzieci minimum.
  • Odpowiedz
@B3diSoprano: W dobie globalizacji i technologii nacjonalizm to umysłowe s----------e. Płace podatki, za te podatki wojsko ma wyćwiczyć armię zawodową i zakupić odpowiednią technologię. Jak nie jest ona wystarczająca patrząc na obecne zagrożenia to znaczy że rząd jest niegospodarny, źle inwestuje pieniądze i prowadzi złą politykę zagraniczną. Jak chcą żebym przez ich dyletanctwo szedł w kamasze to mogą s--------ć na drzewo.
  • Odpowiedz
@B3diSoprano wieku mi nie dał, dostęp do edukacji to jakaś kpina, NFZ nie działa, szybciej sam się wylecze jak doczekam się terminu, jak państwo zacznie się wywiązywać z obowiązku to ja także ;)
  • Odpowiedz
@B3diSoprano: Dzięki za ten wpis, popieram. Większość na wykopie to oderwane od rzeczywistości dzieciaki, myślą że uciekną do Niemiec/Francji itd i to załatwi sprawę. A jak wróg pójdzie dalej to kto ich tam obroni jak tam tacy sami jak oni?
To z taką mentalnością wszyscy stamtąd skoczą do Atlantyku czy wyjadą do Brazylii? xD
Ja nigdzie nie uciekam, nikt mnie z mojej ojczyzny nie ruszy (chyba żebym chciał sam wyjechać,
  • Odpowiedz
Ja osobiście wolałbym siedzieć w okopie z rosłymi facetami, na których można liczyć, niż z 30kg paniami

@B3diSoprano: Chuchro czy rosły chłop zginie od odłamka czy kuli tak samo więc co za różnica
  • Odpowiedz
Konstytucyjnym obowiązkiem jest bronić kraju, który dał wikt, edukacje, służbę zdrowia i wiele innych.

@B3diSoprano: to wszystko opłacone jest w podatkach, które państwo zabrało moim rodzicom i teraz zabiera mi. Nie ma nic za darmo, a do tego mamy coraz więcej niskich podatków. Opłata tu, opłata tam, ciągle mało.

Trzeba przeprowadzać ćwiczenia wojskowe, wprowadzić pobór, cokolwiek

Zwiększyć liczbę żołnierzy zawodowych, chcących bronić kraju. Z 300k na 500k, potem z 500k
  • Odpowiedz