Wpis z mikrobloga

Sam jestem żołnierzem wojska polskiego i ubolewam czytając te wszystkie komentarze niedojrzałych facetów. Jakie Twoje ciało, jaki Twój wybór? Konstytucyjnym obowiązkiem jest bronić kraju, który dał wikt, edukacje, służbę zdrowia i wiele innych. Mówienie, że kobiety też powinny trafić do wojska bo wtedy mężczyźni będą kontent, bo hehe *równouprawnienie*, pokazuje jak bardzo nieoświeceni ludzie wygłaszają takie tezy. Ja osobiście wolałbym siedzieć w okopie z rosłymi facetami, na których można liczyć, niż z 30kg paniami, ale co kto woli.

Trzeba zaakceptować fakt, że zawsze były narody, są i będą, które zechcą nas zniszczyć, od setek lat i dziś, tym krajem jest Rosja. Trzeba zaakceptować ten fakt i przygotować się na ewentualna wojnę, a nie rzucać się jak dziecko *bo to konspiracja Tuska i niewolnictwo!*

Trzeba przeprowadzać ćwiczenia wojskowe, wprowadzić pobór, cokolwiek, bo inaczej się nie da, ale naród ma prawo, a głównie mężczyźni bo to ich dotyczy, by domagać się od rządu jak najwyższej jakości takowych ćwiczeń, a co najważniejsze, sensu. Bo jeżeli to ma być jak za zety, to nie róbmy nic.

#wojna #ukraina #rosja #obowiazkowecwiczeniawojskowe #polska
  • 295
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@B3diSoprano: to se siedź w męskim towarzystwie w okopach, sam się na to pisałeś i za to ci płacą męski wojowniku :D
Dopóki nie będzie równouprawnienia w tej kwestii to palcem nie kiwnę. Skoro jesteś takim żołnierzem to powinieneś wiedzieć, że front i okopy to tylko część zapotrzebowania na ludzi. Zaplecze tego wszystkiego to jest większa część. Tu jest rola dla kobiet, poradzą sobie bez problemu, nie gorzej od mężczyzn.
  • Odpowiedz
kraju, który dał

@B3diSoprano:

DAŁ

A z czego ten kraj ma te pieniądze? Z nieba mu spadły? Po prostu ma? Czy może zabiera mi znaczną część pensji jak i każdemu uczciwie pracującemu Polakowi?
  • Odpowiedz
Sam jestem żołnierzem wojska polskiego i ubolewam czytając te wszystkie komentarze niedojrzałych facetów. Jakie Twoje ciało, jaki Twój wybór? Konstytucyjnym obowiązkiem jest bronić kraju, który dał wikt, edukacje, służbę zdrowia i wiele innych

@B3diSoprano: 2 razy chciałem dostać się na WAT, testy psychologiczne luz, zdrowotne też idealnie, sprawnościowe na miejscu elegancko, matura też w tym matma rozszerzona. I co? I c--j mi w dupę bo nie miałem nikogo z rodziny
  • Odpowiedz
@B3diSoprano: sprany masz mózg trepie. Skoro faceci tylko do woja, to kobietom odbieramy wcześniejszą emeryturę, prawo wyborcze itd. Albo jesteś obywatelem albo nie. Konstytucja wymaga obrony kraju, nakazuje równe traktowanie obywatela, a w każdej kwestii podchodzi wybiórczo. To jak k.... w końcu? A za tą pozal się boże służbę zdrowia czy edukację płacę w podatkach.
  • Odpowiedz
Ale nikt nie mówi, że kobieta nie może pracować na tyłach na korzyść armii,

@B3diSoprano: sugerujesz to. jak chłopów powołują na ćwiczenia, to baby też. brać je i uczyć jeździć ciężkim sprzętem i medycyny polowej.

a najlepiej brać wszystkich i rozdzielać, silnym babom dawać granatniki, słabym chłopom gotowanie grochówki
  • Odpowiedz
@B3diSoprano dyskryminacja plciowa to jedno, ale czy idac na wojne jako poborowy otrzymam wysoka emeryture w wieku lat 40? I oczywiscie odprawe mieszkaniowa? I wyrownanie do wszystkich 13-tek, ktore mnie ominely?
  • Odpowiedz
  • 57
@B3diSoprano

który dał wikt, edukacje, służbę zdrowia i wiele innych

Wikt dali mi rodzice, nie kojarzę żeby państwo fundowało mi obiady, edukację podstawową i gimnazjalną też zapewnili mi rodzice w prywatnej placówce, a po państwowej edukacji na politechnice nie potrafiłem się utrzymać więc pracuje teraz w zagranicznej korporacji a zmojej wypłaty państwo ściąga 60% mój syn chodzi również do prywatnego przedszkola bo w państwowych nie ma dla niego miejsca ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Akuzativ94 Zamiast walczyć o swoje prawa, żeby nie musieć ginąć na wojnie za ten śmieszny kraj. To ty wolisz aby każdy miał tak samo p--------e, kierując się zasadą "wszystkim równo, wszystkim g---o"
  • Odpowiedz