Wpis z mikrobloga

@Xizor: w sumie miał dobry argument. Insignia zaparkowana na środku chodnika i chłop z dzieckiem w wózku ma przejść błotem?
  • Odpowiedz
  • 248
@Xizor: Nie o--------m, grzecznie rozmawiam i pytam którą stroną wjechali - czy jechali wzdłuż po chodniku (który wygląda jak poniżej), czy wjechali po przejściu dla pieszych. I czemu swoją jazdą i parkowaniem doprowadzają do zniszczenia infrastruktury.
Szczególnie, że (po lewej stronie patrząc z perspektywy zdjęć powyżej) - 50 metrów dalej jest wielki parking dla interesantów Wydziału Komunikacji. Tyle, że płatny (3 zł za pół godziny).
blunch - @Xizor: Nie o--------m, grzecznie rozmawiam i pytam którą stroną wjechali - ...

źródło: 1

Pobierz
  • Odpowiedz
@blunch ale konkretny chlew zrobili. Ja od jakiegoś czasu w takich sytuacjach idę po jezdni bo to absurd żeby w środku miasta chodzić po błocie
  • Odpowiedz
@blunch: dlatego ja zawsze mam pod ręką naklejki z karnymi kutasami. Najlepiej nakleić na przednie światła to nie zobaczy od razu, za to inni uczestnicy ruchu tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@blunch: u mnie tydzień temu nowa kostkę wyłożyli i dzisiaj jak przechodziłem to już dwie krowy były zaparkowane praktycznie na 3/4 chodnika.
Szkoda, że nie można poskakać legalnie po samochodach źle zaparkowanych
  • Odpowiedz
@blunch: Paniee tam jest wydział komunikacji na Smugowej, więc wiadomo trzeba samochodem przyjechać, co prawda jest duży parking, ale za parkowanie trzeba zapłacić 6 PLN, no pogłupieli.

Myślisz że jak by ten lub ta mieli wolne 6PLN, to stać by go było na takiego Opla?
Radus - @blunch: Paniee tam jest wydział komunikacji na Smugowej, więc wiadomo trzeba...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@blunch: Ostatnio zacząłem bardzo intensywnie działać na zglosparkowanie.pl i w większości przypadków przegoniło to kierowców z chodników, choć pan policjant (przez małe p) u mnie na osiedlu od wielu tygodni tym samym kierowcom daje tylko upomnienia. Zbieram odpowiedzi po interwencjach z paru takich dni i będzie lecieć skarga aż do skutku.
  • Odpowiedz