Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
2 lata temu miałem następujące dwie rekrutacje:
1. Nie przyjąłem oferty, gdyż nie pasowała mi jedna rzecz. Jednak aktualnie już nie zwracam uwagi na tą rzecz - po prostu jestem w innym miejscu życia i mam inne priorytety.
2. Źle wypadłem na pierwszym spotkaniu z HR, bo byłem niewyspany i nie dostałem zaproszenia do następnego etapu.

Wysłałem 2 tygodnie temu CV na ogłoszenia tych 2 firm i cisza. Zastanawiam się czy mogli odrzucić moje zgłoszenie, bo zobaczyli że już kiedyś aplikowałem i odmówiłem z powodu X, więc pewnie dalej mam takie oczekiwania (pierwsza firma) lub źle wypadłem na rozmowie z HR (druga firma)?

Jeżeli tak to przecież to nie ma sensu. W dwa lata człowiek się bardzo zmienia. Skoro składam ponownie CV to znaczy, że teraz jest inna sytuacja i chcę ponownie spróbować swoich sił. Skoro złożyłem CV ponownie to znaczy, że mi zależy na pracy w tej firmie, a to powinno coś znaczyć.

Czy HRy mają jakiś system do porównywania CV? Ja na każdą rekrutację mam dedykowany email, więc po mailu nie, ewentualnie po nazwisku, ale mam jedno z bardziej popularnych w Polsce. Ewentualnie po treści CV, które co prawda zmieniłem tak w 95%, ale still 5% zostaje, zwłaszcza nazwy firm w których pracowałem.

#programista15k #pracait #it

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach