Aktywne Wpisy

pietia94 +364
Czołem Mireczki i Mirabelki, poleciałem do Japonii pojeździć na rowerze i jutro ruszam z Kagoshimy. Do końca maja chce dojechać do północnego krańca Japonii. Zaplanowana trasa ma 3500km i 38k przewyższeń. Jeden rabin powie, że to dużo, drugi, że mało, ja powiem, że średnio, ze wskazaniem na sporo. Planuje spać głównie w namiocie, a zaoszczędzone w ten sposób pieniądze, przewalić na wołowinę w Kobe, surowego kurczaka i inne japońskie jedzeniowe wynalazki. Planuje

źródło: temp_file8123995075859774750
Pobierz
tempyluj +263
Gadam z szefem mówię że kupuje mieszkanie itd
A ten, no fajnie, po 30 trochę późno ale w końcu swoje
I tylko myślę, gdybyś urwo nie kupił 8 mieszkań i 3 domów dla siebie to może miałbym szanse kupić wcześniej.
A później słyszymy boomerskie pieprzenie, że nie chcemy dzieci przez zmiany kulturowe i przez nie też lubimy wynajmować mieszkania.
A ten, no fajnie, po 30 trochę późno ale w końcu swoje
I tylko myślę, gdybyś urwo nie kupił 8 mieszkań i 3 domów dla siebie to może miałbym szanse kupić wcześniej.
A później słyszymy boomerskie pieprzenie, że nie chcemy dzieci przez zmiany kulturowe i przez nie też lubimy wynajmować mieszkania.
Tak sobie patrzę po sklepach i cena regularna po 9zł?
Serio ktoś to kupuje i pije? Przecież już benzyna tańsza ( ͡º ͜ʖ͡º)
Czy jest na sali ktoś, kto umie to racjonalnie wytłumaczyć?
#ceny #cocacola #c---------------a
Podatek cukrowy ok, ale jak to wytłumaczyć, skoro ceny innych napoi gazowanych słodkich(z innych koncernów) nie podrożały aż tak?
Ja tu widzę łakomczuszków na pieniążki.
Komentarz usunięty przez moderatora
@pajelek:
1. Coca cola sprzedaje napoje gazowane bez podatku cukrowego po 5 PLN za 2l - powiedzmy 10 milionów butelek miesięcznie
2. "Podatek cukrowy to konieczność, bo grubasy rosno i na wułefie ćwiczyć nie chco" - będzie pisiont groszy za literek.
3. Coca cola sprzedaje napoje gazowane z podatkiem cukrowym i podwyższoną marżą "bo podatek" po 7 PLN za 2l - powiedzmy 7
@pajelek: Tak, jak z papierosami. Tak, choć raczej nie powinien. Po drugiej stronie granicy w REWE jakieś 1,7 euro za litrową butelkę, więc niemal w cenie soków owocowych.
@pajelek: to pij benzynę ( ͡° ͜ʖ ͡°)