Wpis z mikrobloga

@smieszek321: @DJ007 OP od 6 lat mówi rzeczy, co do których wielokrotnie miał racje, jednak często na wyniki trzeba było troche poczekać.

Jednocześnie OPa wkurza to, że po pewnym czasie zbyt wiele osób (chyba nie potrzebnie się tym przejmuje), potem twierdzi, że to co lata temu przewidywał OP, to wszystko przypadek, ze się tak udało.

Dlatego OP przyjął strategie pisania głośno i wyraźnie swoich predykcji, by później po latach mógł jasno
  • Odpowiedz
Liczę na to, że:

- w sprawach których się mylę, ludzie będą mogli mnie na bieżąco z tego rozliczać.

- w sprawach w których będę miał rację, inni przyznają mi słuszność po czasie

- znajdzie się grupa osób, która gdy w przyszłości zobaczy, że ktoś mi zarzuca "szczęście", będzie dla własnej satysfakcji przypominać tym osobom, że pisałem te predykcje od dawien dawna, więc o szczęści nie powinno być mowy

@anonimowy_programista:
  • Odpowiedz
tylko co ma ten cytat do Muska to nie wiem xd

@assninja: ludzie, którzy dawno temu twierdzili, że Musk to mały żałosny egomaniak byli uważani za dziwnych, bo wtedy jeszcze ta małpa z Afryki nie odkryła wszystkich kart
  • Odpowiedz
Czyli chodzi Ci bardziej o rację czy zarobienie kasy? Bo jak o rację, to raczej niedobrze. Będziesz w pewnym sensie niewolnikiem chęci przyszłej racji przez co osąd natury rzeczy, które Cię interesują, będzie daleki od obiektywizmu. Przyszła racja karmi próżną część naszego ego, a ego to na rynku wróg, nie sojusznik.

@DJ007: chcę upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. Moje konto jest anonimowe, więc w praktyce mam je w dupie. Nawet
  • Odpowiedz
Dlatego mam nadzieje, ze łatwiej mi będzie przyznać się do porażki, jeżeli taka faktycznie nastąpi.

@anonimowy_programista: Złudzenia. Poświęcając 6 lat na coś, co miało być Twoją wielką racją, nawet anonimowo, to będziesz kupował nawet gdyby spadła do 1USD i wchodziła w chapter 13, bo racja ma być Twoja. Mózg poradzi sobie z tymi niewygodnymi uczuciami na swój sposób bo nie takich kozaków rynek mielił na wióry.
Obyś nie musiał się
  • Odpowiedz