Wpis z mikrobloga

@testinkow:

mityczny twór o nazwie "państwo"

Państwo to nie jest „mityczny twór”, tylko Ty, ja i pozostałe 38 milionów Polaków. Traktowanie państwa jako odrębnego bytu jest klęską edukacji
  • Odpowiedz
@mikeeho:

z tego co wiem to kobiety posiadające krytyczne zawody i wykształcenie jak np medyczne mogą być powołane do służby w razie wojny. P--------z jak potłuczony i przyklaskuje ci banda koniobijcow z internetu.

„Mogą”

A mężczyźni muszą. Wszyscy.
  • Odpowiedz
@Chuopijak:

. My w w wieku 30 parę lat jesteśmy dojeni najgorzej. Ludzie do 26rż przynajmniej mają ulgę podatkową, a ja co mam? Gówniane zakrętki i podatek cukrowy w napoju bez cukru, drogie paliwo, inflację, ogromne ceny mieszkań itp itd. nic mi ten kraj nie dał, na wszystko sam zapierdzielam, nfz to ściek, za wszystko muszę płacić. Ten kraj mi tylko belki pod nogi kładzie. I Ty mi mówisz,
  • Odpowiedz
@czerwonykomuch nikt nie powinien być do niczego zmuszany. Kobiety tylko do logistyki, pomocy medycznej i operowanie dronami? Czyli ciepłe posadki z dala od potencjalnego frontu, a chłop ma zdychać w błocie z urwanymi nogami. P-----l się. Wolę spakować rodzinę i uciekać. Mieszkania już powoli sprzedaję, firmę tez juz dogaduje pod sprzedaż i jeszcze przed wybuchem wojny uciekamy. Jeśli wybuchnie wojna to wrzucę Ci na wykop gifa jak macham drineczkiem na jakiejś
  • Odpowiedz
@czerwonykomuch: Państwo to my dlatego właśnie płacimy podatki na rozwój między innymi obronności. Co w tym kierunku się dzieje? nawet fabryki amunicji nie mamy mając kacapów obok xD weź już się nie kompromituj. Siłą państwa jest dobre wojsko zawodowe, a nie mięso armatnie.
  • Odpowiedz