Aktywne Wpisy

mickpl +414
Z okazji zapowiedzianych, obowiązkowych ćwiczeń wojskowych chciałbym ogłosić, że na mnie pieniędzy wydawać nie trzeba. Jestem w pełni świadomy jak wiele zrobił dla mnie ten kraj, a sumując to wszystko uroczyście obiecuję, że dzień po przekroczeniu naszych granic przez pierwszego, ruskiego żołnierza wezmę co się da i dam drapaka byle dalej na zachód. Na tym polega odpowiedzialność.
#obowiazkowecwiczeniawojskowe
#obowiazkowecwiczeniawojskowe

Chicoxxx66 +236
XDDDD aż spaghetti dzisiaj zrobię (。◕‿‿◕。)
#heheszki #humor #humorobrazkowy #meme #memy #takaprawda #spaghetti
#heheszki #humor #humorobrazkowy #meme #memy #takaprawda #spaghetti
źródło: temp_file1032817472700730218
Pobierz

Ćwiczenia nieobejmujące kobiet to oczywiście obrzydliwa dyskryminacja, jakże typowa dla naszego kraju - jedynego w UE, który nie zrównał ani nie planuje zrównania wieku emerytalnego. Kobiety i tak nie rodzą już dzieci, więc swobodnie mogą szkolić się w logistyce, pomocy medycznej lub operowaniu dronami.
Ale to, co mnie najbardziej szokuje, to ogromna ilość jadu wylana na Polskę przez wykopków. Kraj, który „nic im nie dał”. Ręce opadają.
Żyjecie w dobrobycie niewyobrażalnym dla 90% ludzkości. Żyjecie w pokoju i bezpieczeństwie. Żyjecie w Europie - ostatniej ostoi wolności i wartości zachodniego świata. Żyjecie w Polsce - podniesionym z ruin kraju, który od 30 lat stanowi przykład bezprecedensowego rozwoju gospodarczego.
I nie doceniacie tego srając we własne gniazdo.
Ale nie martwcie się. Już niedługo docenicie. Tylko będzie już za późno.
#polska #obowiazkowecwiczeniawojskowe #ukraina #rosja #wojna #wojsko #ue #usa #trump
źródło: IMG_8034
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
źródło: flat,750x,075,f-pad,750x1000,f8f8f8
Pobierz@czerwonykomuch: tak, dlatego teraz wyjadą sobie do kambodży czy innej afryki i tam będą żyć i pracować xDDDDD
@czerwonykomuch: nato bez usa to dalej nato
To tak jakby mieszkanie w jakimś państwie wystarczyło żeby doczłapać się do dobrobytu. Co ma taka Somalia, Białoruś czy inna Albania powiedzieć. U nich tez jest tak fajnie jak u nas ? A mieszkańcy tych państw mieszkają w "swoich" państwach.
Otóż dobrobyt nie ma nic wspólnego że osiągasz go mieszkając w tym czy innym kraju.
Powiem więcej - państwo jest przeszkodą w osiągnięciu dobrobytu, i
Oczywiście z częścią wypowiedzi się zgadzam - tak, Polska jest krajem dyskryminującym mężczyzn. Co do tego nie ma żadnych wątpliwości.
Ale jednocześnie trudno wyobrazić sobie lepsze miejsce do życia. Sam fakt urodzenia się w Polsce to jak wygrana na loterii - życia na poziomie statystycznego Polaka zazdrości 90%
Tak Ci się wydaje, bo dla Ciebie dobrobyt to zapewne duże mieszkanie u fajny samochód w
@tempyluj: Budżet obronny USA: 900 mld USD. Pozostałych państw NATO razem wziętych: 500 mld USD.
Albo teraz, albo nigdy, bo rządzi nami gerontokracja
@czerwonykomuch:
@tempyluj: Taką, że gdybyśmy się poddali ruskim to też nic by nie mieli, nawet szansy na poprawę. Chociaż może by dostali pałą i dawką rusyfikacji
@czerwonykomuch: A co jesli wg mnie ten dobrobyt nie jest wart obrony? Co bede mial z tego dobrobytu jesli zgine albo zostane kaleka? Co dostane za udzial w tych szkoleniach