Wpis z mikrobloga

Żyjecie w dobrobycie niewyobrażalnym dla 90% ludzkości. Żyjecie w pokoju i bezpieczeństwie. Żyjecie w Europie - ostatniej ostoi wolności i wartości zachodniego świata. Żyjecie w Polsce - podniesionym z ruin kraju, który od 30 lat stanowi przykład bezprecedensowego rozwoju gospodarczego.

@czerwonykomuch: tak, dlatego teraz wyjadą sobie do kambodży czy innej afryki i tam będą żyć i pracować xDDDDD
  • Odpowiedz
@czerwonykomuch: Bosze ale fikoł intelektualny.

To tak jakby mieszkanie w jakimś państwie wystarczyło żeby doczłapać się do dobrobytu. Co ma taka Somalia, Białoruś czy inna Albania powiedzieć. U nich tez jest tak fajnie jak u nas ? A mieszkańcy tych państw mieszkają w "swoich" państwach.
Otóż dobrobyt nie ma nic wspólnego że osiągasz go mieszkając w tym czy innym kraju.
Powiem więcej - państwo jest przeszkodą w osiągnięciu dobrobytu, i
  • Odpowiedz
@tempyluj:

Oczywiście z częścią wypowiedzi się zgadzam - tak, Polska jest krajem dyskryminującym mężczyzn. Co do tego nie ma żadnych wątpliwości.

Ale jednocześnie trudno wyobrazić sobie lepsze miejsce do życia. Sam fakt urodzenia się w Polsce to jak wygrana na loterii - życia na poziomie statystycznego Polaka zazdrości 90%
  • Odpowiedz
@czerwonykomuch: gdyby nie nasza praca, podatki to dalej kraj by był gównem. My w w wieku 30 parę lat jesteśmy dojeni najgorzej. Ludzie do 26rż przynajmniej mają ulgę podatkową, a ja co mam? Gówniane zakrętki i podatek cukrowy w napoju bez cukru, drogie paliwo, inflację, ogromne ceny mieszkań itp itd. nic mi ten kraj nie dał, na wszystko sam zapierdzielam, nfz to ściek, za wszystko muszę płacić. Ten kraj mi
  • Odpowiedz
  • 13
@czerwonykomuch tak? Powiedz to rocznikom 60-70, którzy przybyli Balcerowicza, zostawieni sami sobie, najpierw Balcerowicz ich j---ł, potem j---ł ich polski pracodawca. A do teraz j---e go państwo bo z swoimi zepsutymi plecami nie może się dostać do lekarza, i kupić sznur.
  • Odpowiedz
Ludzie bez majątku, bez środków trwałych żyjący tylko żeby pracować jaką mają mieć motywacje żeby walczyć?

@tempyluj: Taką, że gdybyśmy się poddali ruskim to też nic by nie mieli, nawet szansy na poprawę. Chociaż może by dostali pałą i dawką rusyfikacji
  • Odpowiedz
Żyjecie w dobrobycie niewyobrażalnym dla 90% ludzkości. Żyjecie w pokoju i bezpieczeństwie. Żyjecie w Europie - ostatniej ostoi wolności i wartości zachodniego świata. Żyjecie w Polsce - podniesionym z ruin kraju, który od 30 lat stanowi przykład bezprecedensowego rozwoju gospodarczego.

@czerwonykomuch: A co jesli wg mnie ten dobrobyt nie jest wart obrony? Co bede mial z tego dobrobytu jesli zgine albo zostane kaleka? Co dostane za udzial w tych szkoleniach
  • Odpowiedz