Wpis z mikrobloga

Żyjecie w dobrobycie niewyobrażalnym dla 90% ludzkości. Żyjecie w pokoju i bezpieczeństwie. Żyjecie w Europie - ostatniej ostoi wolności i wartości zachodniego świata. Żyjecie w Polsce - podniesionym z ruin kraju, który od 30 lat stanowi przykład bezprecedensowego rozwoju gospodarczego.

I nie doceniacie tego srając we własne gniazdo.

@czerwonykomuch: Ale to nie jest nic co dała mi akurat
  • Odpowiedz
@czerwonykomuch: No to leć i umieraj za "kraj dobrobytu" ( ͡º ͜ʖ͡º) Ale nie wciągaj w swoje iluzje innych. Prosty argument:
- Ci co nas chca wysłać pierwsi s-------ą. Jak obowiazkowe wysyłanie do okopów to obowiazkowy pobyt takiego tuska w stolicy, aż do upadku kraju.
- Płacimy podatki, mamy zawodową armie, płacimy za bezpieczenstwo tylko po to by pod koniec i tak musiec samemu walczyć.
  • Odpowiedz
@czerwonykomuch: chłopaki, widzę was niedługo na placu apelowym. Obiecuje, że nie będę darł ryja podczas ćwiczeń ( ͡~ ͜ʖ ͡°) będę tym spoko zastępcą kaprala docierającego was na PĆT czy strzelnicy.
Aha, weźcie swoją bieliznę, środki do prania (bo mundur dostaniecie używany) i będzie git.
ELO!
  • Odpowiedz
@czerwonykomuch

Kraj, który „nic im nie dał”. Ręce opadają.

A co mi dał?
Nie mam mieszkania i najprawdopodobniej nigdy mnie nie będzie na nie stać. Do końca życia będę skazany na łaskę dewelopera / landlorda, którym sprzyja zarówno obecny jak i poprzedni
  • Odpowiedz
@czerwonykomuch:

Ale to, co mnie najbardziej szokuje, to ogromna ilość jadu wylana na Polskę przez wykopków. Kraj, który „nic im nie dał”. Ręce opadają.

To nie jad, tylko zdrowy rozsądek. Większość ludzi w tym kraju jest ruchana w dupe, a już ci którzy mieliby isc do woja, czyli młodzi faceci, najbardziej. Od tego panstwa nie maja nic i służą tylko po to, zeby je utrzymywać i
  • Odpowiedz
Żyjecie w Polsce - podniesionym z ruin kraju, który od 30 lat stanowi przykład bezprecedensowego rozwoju gospodarczego.

@czerwonykomuch: bo wielu ludzi wyjeżdżało zagranicę tam się dorobić i wybudować w Polsce i zostawić tu swoje zarobki często osiągnięte kosztem zdrowia. Do tego trochę montowni z zachodu i już mamy "bezprecedensowy rozwój gospodarczy" xdd
Może jeszcze powiesz że to dzięki politykierom xdd
  • Odpowiedz
Ale to, co mnie najbardziej szokuje, to ogromna ilość jadu wylana na Polskę przez wykopków. Kraj, który „nic im nie dał”. Ręce opadają.

@czerwonykomuch: kraj który nic im nie dał to złe określenie, bardziej kraj za który nie warto umierać, wtedy będzie w sedno
  • Odpowiedz