Wpis z mikrobloga

• 0
w rozszerzeniach w Chrome. Tam klikasz "Zachowaj to rozszerzenie", a następnie włączasz je ponownie na liście.

@Ingvarr100th: ale to nic ci nie da w momencie kiedy manifest v2 zostanie w koncu wylaczony. Rozszerzenie i tak zostanie zablokowane. Ja przedluzam dzialanie manifestu o kilka miesiecy.
  • Odpowiedz
  • 0
apt install firefox rozwiązuje wszystkie problemy z ublockiem.

@jagodowy_krol: i wprowdza inne, ktore mi przeszkadzaja, glownie szybkosc i integracje z GCP. Nie chce sie przesiadac na inna przegladarke i wyzsukiwac rzeczy do ktorych sie przyzwyczailem dlatego bede uzywal chrome tak dlugo jak sie da. W najgporszym wypadku pogodze sie z mniejsza funkcjonalnoscia, kore mi daje adguard.

• Odpowiedz
  • 0
w ostateczności można zrobić fork'a, ale to już nie moja liga

@jagodowy_krol: jest, to jest chromium, ale nie sadze aby utrzymali V2.
Jesli samemu mialbym przerabiac, a potem pilnowac wszystkich nowych mergeow to pozostane przy adguard i/albo przelacze sie na FF albo bede uzywal dwa, albo pojawia sie nowe pluginy obslugujace V3 (autor twierdzi ze bedzie trudno, ze wzgledu na ograniczenia w API)

Long story short: do czerwca mam czas,
  • Odpowiedz
@jeanpaul: tylko firefox albo coś trzymającego jakieś morale
chrome niestety już od jakiegoś czasu stało się dla Google takim jak internet explorerem dla windows kiedyś. Narzędzie nacisku dla monopolisty i naruszanie standardów html . Do tego śledzenie, brak prywatności i wyłączanie przydatnych rozszerzeń
  • Odpowiedz
  • 0
tylko firefox albo coś trzymającego jakieś morale

chrome niestety już od jakiegoś czasu stało się dla Google takim jak internet explorerem dla windows kiedyś. Narzędzie nacisku dla monopolisty i naruszanie standardów html . Do tego śledzenie, brak prywatności i wyłączanie przydatnych rozszerzeń

@rtp_diov: nie mam czasu i ochoty na wojenki przegladarek. Uzywam tego co mi pasuje. Firefox tez nie jest swiete, W chrome bardzo mi pasuje szybkosc, zarzadzanie zakladakami i
  • Odpowiedz