Aktywne Wpisy
wysokiewiczplum +245
1987 rok - 6310 studentów lekarskiego zaczyna 1 rok, za tego biednego PRLu
1994 - 2000 - tu średnia zaczynających wynosi ledwie 2070
2003 - 2012 - średnia to 3130, w roku 2004 limit to było ledwie 2240 miejsc
Lekarze nie są nadludźmi. Sekretem ich wynagrodzeń nie jest ani poziom studiów, ani rzekoma odpowiedzialność, ani też charakter pracy. Źródłem przepychu, pazerności i wszelkich patologii w ochronie zdrowia są skandalicznie niskie limity przyjęć na studia obowiązujące
1994 - 2000 - tu średnia zaczynających wynosi ledwie 2070
2003 - 2012 - średnia to 3130, w roku 2004 limit to było ledwie 2240 miejsc
Lekarze nie są nadludźmi. Sekretem ich wynagrodzeń nie jest ani poziom studiów, ani rzekoma odpowiedzialność, ani też charakter pracy. Źródłem przepychu, pazerności i wszelkich patologii w ochronie zdrowia są skandalicznie niskie limity przyjęć na studia obowiązujące

Larsberg +28
Redaktorzyna namawia by zostać niewolnikiem systemu xD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#antynatalizm #demografia #dzieci #polska #pieklomezczyzn #rakcontent
#antynatalizm #demografia #dzieci #polska #pieklomezczyzn #rakcontent

No coz,
sudo mkdir -p /etc/opt/chrome/policies/managed
sudo vim /etc/opt/chrome/policies/managed/policies.json
a {
"ExtensionManifestV2Availability": 2
}
ESC ZZ
chrome
#chrome #ublockorigin #linux
źródło: Screenshot from 2025-03-04 20-33-35
Pobierz@Ingvarr100th: w opcjach czego?
@RachunekZaPrond-475zl to nie magi to pieprz sie do chroma, przedluzajacy zycie rozszerzenia do czerwca. Mimo ze mam adguard'a to przyzwyczailem sie tez do uBlocka. A od czerwca sie zobaczy.
źródło: Screenshot from 2025-03-04 20-53-17
Pobierz@RachunekZaPrond-475zl: a ja na chrome i bede tak dlugo jak sie da.
@Ingvarr100th: ale to nic ci nie da w momencie kiedy manifest v2 zostanie w koncu wylaczony. Rozszerzenie i tak zostanie zablokowane. Ja przedluzam dzialanie manifestu o kilka miesiecy.
apt install firefoxrozwiązuje wszystkie problemy z ublockiem.@jagodowy_krol: i wprowdza inne, ktore mi przeszkadzaja, glownie szybkosc i integracje z GCP. Nie chce sie przesiadac na inna przegladarke i wyzsukiwac rzeczy do ktorych sie przyzwyczailem dlatego bede uzywal chrome tak dlugo jak sie da. W najgporszym wypadku pogodze sie z mniejsza funkcjonalnoscia, kore mi daje adguard.
@jagodowy_krol: jest, to jest chromium, ale nie sadze aby utrzymali V2.
Jesli samemu mialbym przerabiac, a potem pilnowac wszystkich nowych mergeow to pozostane przy adguard i/albo przelacze sie na FF albo bede uzywal dwa, albo pojawia sie nowe pluginy obslugujace V3 (autor twierdzi ze bedzie trudno, ze wzgledu na ograniczenia w API)
Long story short: do czerwca mam czas,
chrome niestety już od jakiegoś czasu stało się dla Google takim jak internet explorerem dla windows kiedyś. Narzędzie nacisku dla monopolisty i naruszanie standardów html . Do tego śledzenie, brak prywatności i wyłączanie przydatnych rozszerzeń
@rtp_diov: nie mam czasu i ochoty na wojenki przegladarek. Uzywam tego co mi pasuje. Firefox tez nie jest swiete, W chrome bardzo mi pasuje szybkosc, zarzadzanie zakladakami i