Aktywne Wpisy

Beeercik +168
Wszystkich tych odklejeńców zwolenników systemu kaucyjnego powinno się wytykać palcami na ulicach.
Ale skoro już to przeszło to proponuję wprowadzić kolejne kaucje, no bo dlaczego niby nie?
Kaucja na papierki po batonie - 50gr będzie odpowiednie. Ewentualnie 1zł dla czekolad.
Kaucja na opakowanie po makaronie - od 50gr do 1zł w zależności od ilości makaronu.
Ale skoro już to przeszło to proponuję wprowadzić kolejne kaucje, no bo dlaczego niby nie?
Kaucja na papierki po batonie - 50gr będzie odpowiednie. Ewentualnie 1zł dla czekolad.
Kaucja na opakowanie po makaronie - od 50gr do 1zł w zależności od ilości makaronu.
źródło: temp_file8427984344220884271
Pobierz
vateras131 +6
Jakie gry według was mają najciekawszą główną mechanikę/gameplay? Chodzi mi o takie tytuły, które raczej nie stawiają na fabułę, graficzne wodotryski, dodatkowe aktywności i inne fillery, lecz całe "mięso" leży w rozgrywce, która potrafi przez długi czas zaskakiwać głębią. Moje typy:
-Noita (wtf, mój mózg nie ogarnia tej gry)
-PoE
-rimworld
-balatro
-factorio
-Noita (wtf, mój mózg nie ogarnia tej gry)
-PoE
-rimworld
-balatro
-factorio

Chyba już koniec kryzysu. Złożyłem sobie CV na o-------l centralnie kurde tego do jakiejś kontraktornii, hybryda 3 dni z biura, 20k netto b2b bez urlopów dla seniora 8 lat Java, AWS, Kubernetes czyli taka typowa oferta.
Akurat były tylko 3 etapy rekrutacji - leetcode, livecoding CRUDa i pytania techniczne wiec udało mi się przejść rekrutacje, ale pod koniec przycyganiłem, że w sumie to ta hybryda mi nie lezy i dostałem inną ofertę w pełni zdalną xD (oczywiście nie dostałem ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)) Myślałem że skoro mają po 200 CV na seniora to powiedzą mi nara bo chętny na hybrydę zawsze się znajdzie.
Ale następnego dnia zawdzownili żebym olał konkurencję i w sumie to nie muszę pracować hybrydowo mogę full zdalnie, wpiszą do umowy. Prosili tylko bym szybko podpisał umowe i zaczynał robotę bo klient się niecierpliwi. Tak więc po 2 miechach bezrobocia w końcu nowa robota ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Kryzys zażegnany, póki co będzie tylko dla osób na UoP z 3 miesięcznym okresem wypowiedzenia bo nikt nie będzie na nich czekał ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
tylko the bill sie zgodzi na prace hybrydowa
seniorów Javy z AWS, Kubernetes są setki na rynku
@lx200: wytłumacz co niby jest baitem albo zamilknij na wieki
praca zdalna dla klepaczy praktycznie już nie istnieje, ale da się dorwać
seniorzy średnio szukają teraz pracy 3-6 miesięcy, mi sie udało fartem
@Sebb521: biorąc pod uwagę jak prosta jest to robota to i tak jest o 3-4 razy za duża stawka ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)