Aktywne Wpisy
komciopomcio +557
żegnaj biedo, piękna kusicielko... I dziękuję @mBank za tę wspaniałą ofertę oszczędnościową
#oszczedzanie
#oszczedzanie
źródło: mbank
Pobierz
wujek_zla_rada +625
Jak cwaniak i oszust używa portalu wykop.pl do niszczenia konkurencji a pelikany łykają.
tldr:
1. nunek zleca stworzenie plagiatu sklepu z olejkami
2. nunek kupuje konta, lajki, zakłada kolejne strony, zleca pozycjonowanie, tworzy grupy na fb i placi za fejk konta by się tam zapisywały - wszystko by promować swój nowy sklep z olejkami
3. nunek zaczyna niszczyc konkurencje, na allegro się nie udaje bo kasują mu komentarz to próbuje na wykopie.
tldr:
1. nunek zleca stworzenie plagiatu sklepu z olejkami
2. nunek kupuje konta, lajki, zakłada kolejne strony, zleca pozycjonowanie, tworzy grupy na fb i placi za fejk konta by się tam zapisywały - wszystko by promować swój nowy sklep z olejkami
3. nunek zaczyna niszczyc konkurencje, na allegro się nie udaje bo kasują mu komentarz to próbuje na wykopie.

Chyba już koniec kryzysu. Złożyłem sobie CV na o-------l centralnie kurde tego do jakiejś kontraktornii, hybryda 3 dni z biura, 20k netto b2b bez urlopów dla seniora 8 lat Java, AWS, Kubernetes czyli taka typowa oferta.
Akurat były tylko 3 etapy rekrutacji - leetcode, livecoding CRUDa i pytania techniczne wiec udało mi się przejść rekrutacje, ale pod koniec przycyganiłem, że w sumie to ta hybryda mi nie lezy i dostałem inną ofertę w pełni zdalną xD (oczywiście nie dostałem ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)) Myślałem że skoro mają po 200 CV na seniora to powiedzą mi nara bo chętny na hybrydę zawsze się znajdzie.
Ale następnego dnia zawdzownili żebym olał konkurencję i w sumie to nie muszę pracować hybrydowo mogę full zdalnie, wpiszą do umowy. Prosili tylko bym szybko podpisał umowe i zaczynał robotę bo klient się niecierpliwi. Tak więc po 2 miechach bezrobocia w końcu nowa robota ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Kryzys zażegnany, póki co będzie tylko dla osób na UoP z 3 miesięcznym okresem wypowiedzenia bo nikt nie będzie na nich czekał ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
tylko the bill sie zgodzi na prace hybrydowa
seniorów Javy z AWS, Kubernetes są setki na rynku
@lx200: wytłumacz co niby jest baitem albo zamilknij na wieki
praca zdalna dla klepaczy praktycznie już nie istnieje, ale da się dorwać
seniorzy średnio szukają teraz pracy 3-6 miesięcy, mi sie udało fartem
@Sebb521: biorąc pod uwagę jak prosta jest to robota to i tak jest o 3-4 razy za duża stawka ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)