Wpis z mikrobloga

#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat #java #programista25k #kryzysit #pracbaza #pasjonat15k

Chyba już koniec kryzysu. Złożyłem sobie CV na o-------l centralnie kurde tego do jakiejś kontraktornii, hybryda 3 dni z biura, 20k netto b2b bez urlopów dla seniora 8 lat Java, AWS, Kubernetes czyli taka typowa oferta.

Akurat były tylko 3 etapy rekrutacji - leetcode, livecoding CRUDa i pytania techniczne wiec udało mi się przejść rekrutacje, ale pod koniec przycyganiłem, że w sumie to ta hybryda mi nie lezy i dostałem inną ofertę w pełni zdalną xD (oczywiście nie dostałem ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)) Myślałem że skoro mają po 200 CV na seniora to powiedzą mi nara bo chętny na hybrydę zawsze się znajdzie.

Ale następnego dnia zawdzownili żebym olał konkurencję i w sumie to nie muszę pracować hybrydowo mogę full zdalnie, wpiszą do umowy. Prosili tylko bym szybko podpisał umowe i zaczynał robotę bo klient się niecierpliwi. Tak więc po 2 miechach bezrobocia w końcu nowa robota ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Kryzys zażegnany, póki co będzie tylko dla osób na UoP z 3 miesięcznym okresem wypowiedzenia bo nikt nie będzie na nich czekał ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nad__czlowiek: xd prawie sie nabralem na ten bait. Praca zdalna dla kodojebcy xd. I jeszcze w 2 miesiace szukania pracy niezli mitomani tu sa

@lx200: wytłumacz co niby jest baitem albo zamilknij na wieki

praca zdalna dla klepaczy praktycznie już nie istnieje, ale da się dorwać
seniorzy średnio szukają teraz pracy 3-6 miesięcy, mi sie udało fartem
  • Odpowiedz