Wpis z mikrobloga

#ping #play #upc #internet Po przejęciu UPC przez Play, internet zaczął bardzo kiepsko działać. Objawia się to wysoko skaczącym pingiem, a samo zjawisko było już opisywane w wielu miejscach i z tego, co wiem - samemu problemowi nie da się zaradzić. Czy da się natomiast jakoś zaradzić, składając reklamację? Play jako tako internet dostarcza, ale bardzo kiepskiej jakości, nienadawającej się do grania po sieci. Technik oczywiście sprzęt wymienia, ale mówi, że problem nie leży po ich stronie. Problem polega na tym, że jestem uwiązany z tą umową jeszcze co najmniej na ponad rok, bo przedłużając ją, nie byłem świadomy skaczącego pingu, który przeszkadza głównie w grach
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@patryk182001: raczej ucieczka. Play leci w kulki jak chodzi o internet stacjonarny, więc jak pamiętasz UPC to normalne ze widzisz zjazd jakości usług.
@Stay12 Niekoniecznie, bo routery UPC które wcześniej działały świetnie po przejęciu przez play zaczęły mieć problem. Plus u nich i tak routera za bardzo nie wymienisz bez podwójnego NAT.
  • Odpowiedz
@kpv15: Miałem UPC kilka lat i zero problemów to jak mi to wytłumaczysz po przejęciu przez Play zaczęły się robić?
Play mieszał w routerach UPC to dlatego były problemy w sprzęcie UPC.
  • Odpowiedz
@Stay12: Na moje oko to bardziej kwestia zmian w sieci szkieletowej. UPC miało publiczne ipv6, play ma natowane ipv4. Zmiany idą w kierunku dostosowania sieci UPC do sieci play która ma starszy i dający mniej możliwości stack zapewne w celu zmniejszenia zapotrzebowania na lepiej wykwalifikowanych fachowców. A jak sieć szkieletowa kuleje to efekt jet taki że sieć kuleje i pakiety giną.
  • Odpowiedz