Wpis z mikrobloga

@zbyszko-z-bogdanca: tak widze wyborcow pissu z Nawrockim i ich pomyslem wpisania zakazu katastratu do konstytucji XD K---a wszystko pod siebie, byle im bylo wygodnie, a niezorientowani wyborcy i tak łykną
  • Odpowiedz
@RelaniU: też bym wpisał, komuszy pomysł katastratów wymyślony przez kastratów, którzy za darmo by chcieli mieszkania, gorzej niż madki
  • Odpowiedz
@Please_Remember: w każdym kolejnym podatku jest coś złego. Jeśli zamiast tego usuną dwa inne to jest ok. Ale zgadzanie się na kolejną daninę która jest wielokrotnym opodatkowaniem już zarobionych pieniędzy to jest najgłupsza rzecz jaką jest możliwa.

Jak tak dalej pójdzie to nic nie będziemy mieć i płacić tylko podatki. Najbiedniejsi nie będą mieli nic. A bogacze sobie podatek ominą.
  • Odpowiedz
@zenon_z_chorzowa1 ale tak to już dalej poszło i bogacze nie płacą podatków a skończeni debile którzy utrzymują kraj z pracy bronià ich przywilejów - zakładałeś taki scenariusz że się już wydarzył czy memy z korwinem się kończą na podatki to kradzież i komunis ojezu ojezu?

Psy rozumieją około sto słów a konfiarze k---a trzy - podatki lewactwo ojezu
  • Odpowiedz
@zbyszko-z-bogdanca: szkoda, że większość pomysłów to jak d-----ć wszystkim tak, że oberwą najbardziej nie landlordzi z 6 mieszkaniami tylko każdy posiadający mieszkanie.

Nikt nie mówi o potrzebie zlikwidowanie podatków od zysków kapitałowych czy przekierowania inwestycji w inne rejony gospodarki niż beton ale zróbmy kolejne podatki.

To tak jak z "opodatkowaniem bogatych" gdzie nagle bogaty się staje ten co zarabia 9k brutto.
  • Odpowiedz
@zbyszko-z-bogdanca: O matko, aleś Ty niedomyślny. Tu chodzi o "status majątkowy" jaki wynika z posiadania "kredytu na mieszkanie". To już nie ważne czy to mieszkanie "masz" tylko ważne aby kolega nie miał. Więc zgodnie z polsko zawistną filozofią "mam już mieszkanie, to teraz może nawet dwa miliony kosztować "
  • Odpowiedz
@In_thrust_we_trust: to wlasnie ty jestes pieskiem, do tego z malym rozumkiem, skoro nie widzisz roznicy miedzy wpisaniem do konstytucji zakazu katastratu, a brakiem jego postulowania xd ja wiem ze wy pisowcy macie sie (nie wiedziec czemu) za bardziej inteligentnych od innych Xd ale jak pokazuje zycie, zyjecie w swojej bance i znajdujecie sie po lewej stronie rozkladu normalnego, jesli rozmawiamy o rozumie XD z reszta obiecalem sobie ze nie bede
  • Odpowiedz