Wpis z mikrobloga

Cześć jaki program dla małego biura rachunkowego polecacie? Insert, Symfonia, WFirma, Comarch? Zależy mi na tym, żeby działało to również dość prosto i miało fajne możliwości w kontekście tworzenia różnego rodzaju zestawień/raportów.
#ksiegowosc #finanse #jdg #rachunkowosc #it
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jcmg: mam INSERTA, bo poprzedni buchalter zawodził. Teraz to samo dzieje się z INSERTEM, ciągle jakaś pierdoła, jakiś bug, jakiś błąd. Czytałem że ktos wraca z rachmistrza do MK xD więc nie, wg mnie nie ma idealnego programu. A są zbyt drogie żeby każdego spróbować i trwa to zbyt długo.

Powodzenia :D
  • Odpowiedz
@Jcmg: zdecydowanie Insert nexo - wszystko co potrzebne jest i aktualizacje idą regularnie i bez szemrania. Nie zawiódł choćby w czasie wielkiej smuty czyli kretyńskiego nowego ładu, gdzie co 5 minut trzeba było programy przerabiać.
I interfejs jest przygotowany do szybkiej i sprawnej pracy a nie klikania jak debil myszką.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@MrAndy: KPIR Ryczałt, kadry i płace, środki trwałe, pełna księgowość, dość kompleksowo, ale bez szczególnych udziwnień
  • Odpowiedz
@Jcmg: W Optimie ERP miałbyś to jako moduły w jednym programie - to dosyć wygodne - dodatkowo masz Analizy BI do raportów. W Wapro i Symfonii będziesz miał kilka oddzielnych programów. W Symfonii dodatkowo MK przechodzi w eBiuro - bardzo krytykowane przez wielu użytkowników. Niestety cenowo to nie jest najniższa półka :)
  • Odpowiedz
@Jcmg: Zobacz Systim, ceny są spoko, mają wszystko od ryczałtu przez pełną księgowość aż po kadry i płace, trochę automatyzacji, możesz udostępnić panel swojemu klientowi żeby wystawiał tam faktury a potem to może się automatem księgować, wysyłanie deklaracji prosto do skarbówki i ZUS (tego wiele programów nie ma) i pobieranie wyciągów prosto z banków - a dla biur wiem że mają spore rabaty ale to musisz o już tam
  • Odpowiedz