Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy tak będzie wyglądać przyszłość tych wszystkich samotnych niezależnych oszukanych ludzi?
Tak mnie naszło na rozmyślanie po tych ostatnich wydarzeniach.
Co będzie z tej emerytury ludziom starym, jeżeli po ulicach będą latać gangi dzikich bezlitosnych imigrantów?
Kobiety uciekły ze wsi gdzie mogły mieszkać z rodzinami żeby mieć łatwe i bezpieczne życia, a teraz w tych miastach będą na starość bały się wyjść z domów. Nawet jak sobie ktoś wykupi wczasy w domu starców to kto przypilnuje pracowników żeby dobrze ich traktowali? żadnej rodziny, nikogo kto zweryfikuje co się dzieje.
Policji będzie za mało, wojska za mało, robotników utrzymujących porządki za mało, ludzi będzie za mało, co w całym rozrachunku doprowadzi do zbyt małych wpływów z podatków i tym samym będą one podwyższone, w budżecie będą ostre cięcia które doprowadzą do kolejnych fal upadku całego systemu, ci ludzi którzy dobrze zarabiają odczują to chyba najbardziej, a mieli w za przeproszeniem w doopach warunki niższych warstw społecznych które robiły za ściółkę w tym lesie.
Kto wtedy wjedzie do Polski na białym koniu? Oczywiście patologia z innych krajów o niższym standardzie życia.

#demografia #upadek

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: to nie jest tak,że każdy co wszedł w wieku emerytalnym to staje się zależny od innych albo idzie do domu starców, dużo ludzi do końca zajmuje się sobą. Starzy ludzie poprostu nie będą mogli nie pracować i pewnie błędzie ciężko. Dobrze,że człowiek nie żyje wiecznie.
To też nie jest takie proste,że baby wrócą na wieś i wszystko wtedy wróci do normy. Świat się zmienił, wieś też się zmieniła.
  • Odpowiedz
Co będzie z tej emerytury ludziom starym, jeżeli po ulicach będą latać gangi dzikich bezlitosnych imigrantów?

@mirko_anonim: Nic, płyniemy ma całkowitą zapaść systemu z powodów demograficznych i najśmieszniejsze jest to że nic się nie da z tym zrobić, a nikt nie myśli o tym jakie to ma konsekwencje i myślą że jeszcze jest czas i wszystko można odkręcić xD
  • Odpowiedz
Kobiety uciekły ze wsi gdzie mogły mieszkać z rodzinami żeby mieć łatwe i bezpieczne życia

@mirko_anonim: Zostałam z rodzicami na prowincji i na każdym kroku jestem wyśmiewana i pouczana przez dalszą rodzinę i innych randomowych ludzi, że jak to tak mieszkać z rodzicami w tym wieku, to przecież być nie może, jaka to ja niezaradna i niedojrzała, bo ktoś tam w wieku 19 lat to już w Warszawie mieszkał, studiował,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
refleksyjny-odkrywca-56: @lubiejescfrytki:

A przez kogo jesteś wyśmiewana? Jesteś wyśmiewana w domu przez rodziców? czy oni cię w jakiś sposób kiedyś wyśmiewali albo "wyganiali" z domu? piszesz że mieszkasz z nimi, to czy w takim razie oni sami z siebie robili coś żebyś mogła mieszkać jak dorosła osoba w tym domu? czy po prostu traktują cię tak jakby coś co wypadło z kobiety i teraz nie wiedza jak się tego
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Rodzice nie robią mi wyrzutów, mówią, że to nawet dobrze, bo pomagam, gotuje, sprzątam i nie są sami w dużym domu. Dodam tylko, że nie biorę od rodziców, ani nikogo innego pieniędzy, mam swoje. Miałam pomysł, by się wyprowadzić do dużego miasta, ale zorientowałam się, że koszty beda niewspółmierne do zarobków (nie mam super wykształcenia, ani doświadczenia, bo pracowałam dotychczas na obsłudze klienta, czyli właściwie niczym się nie wyróżniam)
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
arogancki-badacz-62: @crissdepol:

Najważniejsze czego się nauczyłem w życiu to nie przejmować się opinią innych ludzi, którzy nic nie znaczą w moim życiu. A już w szczególności toksyczną rodzinką.

To trochę ryzykowne chyba? Jak ktoś znaczy coś w twoim życiu ale jednak nie kontaktuje, to co jego opinią będziesz się już przejmował?
Tym sposobem stworzysz konflikt w głowie bo są ludzie którzy znaczą dużo ale np. nie mają wiedzy, doświadczenia żeby
  • Odpowiedz