Wpis z mikrobloga

Cześć,
Czy naprawiał z was ktoś szybę samochodową, chodzi mi o to że dostalem kamieniem z auta przede mną i pojawilo sie pęknięcie 15 cm na przedniej szybie i po tygodniu poszło kolejne 2 cm. Jak nic noe zrobie to za miesiąc przejdzie przez całą szybę. Wymiana nie wchodzi w gre, zażądali 700 euro. Czy robił ktoś z was punkt za pomocą wiertarki? Dużo osób ma tak szyby zapunktowane ale w internecie nic o tym.
#warsztat #samochody #mechanikasamochodowa
pedrovegas - Cześć,
Czy naprawiał z was ktoś szybę samochodową, chodzi mi o to że dos...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mkorsov nie mam kamery ceny za wymianę szyb to jakiś Armagedon, auto warte 600 euro(peugeot 307) a szyba 797 euro , i co najlepsze ceny nie powiedzą Ci aż dopiero na miejscu, bierzesz wolne w pracy jedziesz 30 km żeby dowiedzieć sie ile zapłacisz, dziadostwo
  • Odpowiedz
@pedrovegas wymień szybę. Juz nic z nią nie zrobisz bo pęknięcie jest na wrażliwych rogach szyby. Nie zakleisz jej. Pęknięcie będzie postępować.
Miałam takie samo pęknięcie. Jakbyś odprysk miał np na środku szyby to byś zakleił. A tak to d--a.
Musiało iść z AC bo po OC sprawcy nigdy bym go nie znalazła na trasach szybkiego ruchu
  • Odpowiedz
@pedrovegas: Kiedyś miałem pęknięcie u góry szyby. Wymieniłem. Po roku zauważyłem że mam pękniętą na dole, w miejscu klejenia pod wycieraczką. Na szczęście pęknięcie "zawróciło" i doszło z powrotem do krawędzi. Ma około 15cm ale jak by zauważyli na przeglądzie to by mi truli dupę.
  • Odpowiedz
@pedrovegas: Jak będziesz miał szczęście to rysa pójdzie z powrotem w dół do krawędzi zamiast się rozrastać w górę. Potem to już z górki - naklejasz nalepkę "sfinansowano z 500+" albo coś podobnego (a wybór jest duży) i jeździsz, aż nie będziesz miał kolizji i szyba utnie Ci głowę. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz
@pedrovegas
Za wymianę szyby w nowym Volvo z kamerami, podgrzewaniem itd krzyknęli mi 1100zl, a ostatecznie wyszło 700zł.

Jak to jest jakieś starsze autko to chyba wizyta w Polsce będzie najtańsza.

Te zestawy naprawcze to chwilowe rozwiązanie
  • Odpowiedz