Wpis z mikrobloga

Cześć,
Czy naprawiał z was ktoś szybę samochodową, chodzi mi o to że dostalem kamieniem z auta przede mną i pojawilo sie pęknięcie 15 cm na przedniej szybie i po tygodniu poszło kolejne 2 cm. Jak nic noe zrobie to za miesiąc przejdzie przez całą szybę. Wymiana nie wchodzi w gre, zażądali 700 euro. Czy robił ktoś z was punkt za pomocą wiertarki? Dużo osób ma tak szyby zapunktowane ale w internecie nic o tym.
#warsztat #samochody #mechanikasamochodowa
pedrovegas - Cześć,
Czy naprawiał z was ktoś szybę samochodową, chodzi mi o to że dos...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pedrovegas: tego już nie naprawisz

Możesz też spróbować małego przekrętu i dokupić ubezpieczenie szyby do swojej aktualnej polisy. Jak ogarniasz to w tym samym TU to jest szansa że nikt nie zrobi oględzin auta lub poproszą o zdjęcia (które możesz zrobić umiejętnie).

Potem odczekać z tydzień i zgłosić
  • Odpowiedz
Te zestawy naprawcze to chwilowe rozwiązanie

@Hopsa: też tak słyszeliśmy jak dostaliśmy pajączka na przedniej po kamyku, tak zrobili, że prawie śladu nie było i nie trzeba było wymieniać szyby i później z 5 lat tak jeździliśmy xD

Ale po tej sytuacji lepiej dopłacić do ubezpieczenia, aby zawierało koszt wymiany szyby bo przy drugim kamyczku pójdzie w p------c szyba raczej
  • Odpowiedz
  • 1
@pedrovegas: To nie jest do naprawy, szyba jest do natychmiastowej wymiany (chyba że tam gdzie mieszkasz nie zabierają za to dowodu i nie w---------ą mandatu). Naprawiać można jak jest punktowy ślad gdzieś bliżej środka. Jeżeli pęknięcie idzie od krawędzi dolnej to nawet jak to załatasz to wyjdzie za x czasu, pewnie w przeciągu 1-2 miesięcy max i jakiejś wyższej prędkości

Gdzie ty mieszkasz że szyba kosztuje 800 euro do takiego
  • Odpowiedz
przecież ani kierowca ani pojazd nie mieli żadnego wpływu na kamyk na drodze

@srogi_grzyb: Oczywiście, że mieli - mogli go ominąć albo jechać na tyle wolno, by spod koła nie wystrzelił w szybę, a np. w maskę. Kiedyś znajomy jechał za ciężarówką i spod jej koła kamulec wystrzelił. Kierowcę zatrzymał, a że tamten miał postawę "chyba cię p------o" wezwał policję i gość od ciężarówki finalnie dostał mandat. Uzasadnienie było takie,
  • Odpowiedz
  • 6
Możesz też spróbować małego przekrętu i dokupić ubezpieczenie szyby do swojej aktualnej polisy. Jak ogarniasz to w tym samym TU to jest szansa że nikt nie zrobi oględzin auta lub poproszą o zdjęcia (które możesz zrobić umiejętnie).

Potem odczekać z tydzień i zgłosić

@ATAT-2 Nie czujesz, że to zwykle oszustwo i po prostu nie powinno się tego robić? Nie wstyd Ci proponować takie rzeczy?
  • Odpowiedz
  • 0
@ATAT-2 Ma mozliwosc też napasc na człowieka na ulicy, zabrać mu kasę i kupić za to nowa szybę. Czemu takiej opcji nie piszesz? I tu i tu zabiera kasę, która mu się nie należy.
  • Odpowiedz
  • 0
@pedrovegas Nie pytaj znawców na wykopie tylko jedź do punktu gdzie naprawiaja szyby. Ja w swoim citroenie C5 dwa razy kleiłem, jedno z uderzeń było blisko rogu, rownież pęknięcie poszło dalej, jeżdżę już ponad rok. U siebie płaciłem 180 zł za ”łatanie". Uszkodzenie wypełniają bodajże żywicą, szyba już dalej nie pekała.
  • Odpowiedz
U siebie płaciłem 180 zł za ”łatanie"

@Siekas: wiesz, ja całą szybę ze 3 lata temu wymieniałem za 450 zł do podobnej klasy auta, więc jak za łatanie zażyczą sobie 250 € to i tak kiepski interes.

co najlepsze ceny nie powiedzą Ci aż dopiero na miejscu, bierzesz wolne w pracy jedziesz 30 km żeby dowiedzieć sie ile zapłacisz, dziadostwo

@pedrovegas: WTF? Nie chcieli powiedzieć przez telefon? Kontaktowałeś
  • Odpowiedz