Aktywne Wpisy

J3BACZ3000 +29
#321685 dzisiaj na kolację HUOP sobie ogutował talerz rozmaitości #gotujzwykopem
źródło: 1000014845
Pobierz
Codon +33
#gielda #portfelgrubasa #inwestowanie Dzisiaj parę updateów widziałem, także wrzucę swój. Ogólnie bardzo dobry dzień dzisiaj, ale jeszcze około milion od ATH.
Pisałem kiedyś, że na koncie USD przy stanie 1.7M przed 2M zobaczę jeszcze 1.5M - i pomyliłem się, bo w najgorszym czasie było 1.4M.
Polska mi wybiła do góry, XTB już ponad 100% zysku i jak na razie okazuje się, że przeniesienie IKE z EDO
Pisałem kiedyś, że na koncie USD przy stanie 1.7M przed 2M zobaczę jeszcze 1.5M - i pomyliłem się, bo w najgorszym czasie było 1.4M.
Polska mi wybiła do góry, XTB już ponad 100% zysku i jak na razie okazuje się, że przeniesienie IKE z EDO
źródło: Zrzut ekranu 2026-07-21 220915
Pobierz

Tytuł:
Roland. Mroczna Wieża. Tom 1Autor:
Stephen KingGatunek:
fantasy, science fictionOcena: ★☆☆☆☆☆☆☆☆☆
ISBN:
9788383611099Tłumacz:
Andrzej SzulcWydawnictwo:
AlbatrosLiczba stron:
272Forma książki:
książkaJedna z najgorszych książek jakie kiedykolwiek przeczytałem. Nie wiadomo o co chodzi, brzmi jak zlepek jakichś dziwnych, mało powiązanych ze sobą fragmentów. Pełno dziwnych i pompatycznych określeń, naburmuszenia. Dosłownie kojarzyło mi się z wypracowaniami na polski takiego Matiego z gimnazjum, co miał długie włosy, ubierał się na czarno, słuchał metalu i myślał, że jest MHROCZNYYYYY. Chociaż nie, nawet on pisał lepiej. Nie wiem jakim cudem to jest uważane za klasyk.
Prywatny licznik: 13/2025
#bookmeter #czytajzwykopem #fantastyka #fantasybookmeter #sciencefictionbookmeter
źródło: 5bae77f1151820ebf1c106b3a19ddd9def88fbd092a74e39152524e1f873ae17
PobierzCykl Mroczna Wieża jest kluczem do całej twórczości Kinga, bo to właśnie ze świata Roland zło przenika do naszego świata. Jeden z głównych antagonistów - Randal Flagg to generalnie "potwór" występujący w wielu powieściach Kinga. Mało osób nie wkręconych w twórczość Stephena wie, że jego książki są ze sobą powiązane.