Wpis z mikrobloga

@hansoloxd: Ku*wa, kupiliśmy mieszkanie 100m2 za gotówkę, a moja je*niętej żonie ciągle mało - jak jej mówię, zeby się cieszyła, że nie płacimy takich rat, to ta tempa dzida tego nie rozumie
  • Odpowiedz
@hankm: wypok wprowadził inowację i nie da rady ¯\(ツ)/¯ Komentarz stał się przedmiotem dalszej dyskusji, więc może paradoksalnie będzie z tej hańby jakis pożytek xd
  • Odpowiedz
@Minetqa: w żadnym przypadku nie skraca się czas kredytowania. Zmniejsza się tylko wielkość raty. Żeby skrócić czas kredytowania, bank może to zrobić tylko na twój wniosek, ale wtedy może Ci zrobić (a raczej na pewno) maglowanie ze zdolności kredytowej, takie samo, jak przy staraniu się o kredyt. No chyba, że jesteś już na etapie > 50% spłaty, to ponoć można coś tam z nimi negocjować.
  • Odpowiedz
@OmeN44: A to zalezy od banku. W PKO rzeczywiście tak jest, ale np. w Millenium mozna nadpłacać i wybrac opcję albo zmniejszenia raty, albo skrócenia czasu kredytowania, na stronie, bez żadnych formalności.
  • Odpowiedz
bank może to zrobić tylko na twój wniosek

@OmeN44: albo w mBanku wystarczy przy nadpłacaniu wybrać opcje skrócenia czasu zamiast obniżenia raty
  • Odpowiedz
@hansoloxd o boże xD właśnie sobie przypomniałem jak bk2 mi zbija ratę. Kredyt na 20 lat 600k rata 3500 z czego tylko 1000 odsetek. Dziękuje wszystkim obywatelom że się dorzucacie do mojego mieszkania. Jesteście wspaniali.
  • Odpowiedz