Aktywne Wpisy

new-object +249
Normalne miasta w Europie:
1. Wybuduj metro
2. Wybuduj tramwaje
3. Stwórz linie autobusowe
4. Dojazd do każdego miejsca w mieście jest znacznie szybszy komunikacją miejską, niż samochodem.
5. Widzisz że ludzie korzystają z komunikacji miejskiej. Tylko poza miasta jeżdzą nadal samochodem.
1. Wybuduj metro
2. Wybuduj tramwaje
3. Stwórz linie autobusowe
4. Dojazd do każdego miejsca w mieście jest znacznie szybszy komunikacją miejską, niż samochodem.
5. Widzisz że ludzie korzystają z komunikacji miejskiej. Tylko poza miasta jeżdzą nadal samochodem.

morgon +572
źródło: 1000001644
Pobierz

Mirki pomóżcie bo nie wiem czy nie zrobiłem głupoty. Otóż od dłuższego czasu nosiłem się z zamiarem na kupno wkrętarki/ wiertarko wkrętarki. Budżet założyłem sobie do 500zl, no i pierwsza moja uwagę przyciągnęła wkrętarka DeWalt dcd710d2. Sprawdzałem rożne inne też, interesowała mnie wkrętaka Bosch, ale czytałem opinie że ten zielony Bosch to jest w sumie nic nie wart. Czytałem że trzeba zwracać uwagę na skok obrotowy, ale zasugerowałem się jednym artykułem gdzie były do wyboru wiertarki do niby 500zl, no i był dewalt ale jakiś model lepszy, z wyższym skokiem obrotowym z czym że po wpisaniu tego modelu w google wyskakiwała ta która kupiłem.
No i teraz pytanie czy zostać przy tej, czy moc mi wystarczy(do 24nm) czy oddać tą i kupić coś tańszego a mocniejszego? Wkrętarka ma być użytkowana w domu, eweutnalnie do jakichś mniejszych prac na budowie domu ktora zaczynam niebawem. Żadnych długich i grubych kołków raczej nie będę nią wkręcał, ale czy te 24nm nie będzie za słabe na przykład do metalu czy pustaka gazobeton? Wybierajac DeWalt sugerowałem się też marka, bo wiadomo mogę kupić jakiegoś chińczyka dwa razy tańszego ale czy oprócz mocy będzie on się lepiej sprawował od tego?
#budowa #budowadomu #budujzwykopem #remont #wkretarka
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
Do tego co piszesz w zupełności wystarczy.
A jak chcesz jakieś jebitne śruby kręcić to dokup zakrętarke.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
źródło: IMG_20250220_222312
PobierzA jakich konkretnie magicznych właściwości oczekujesz od takiej zwykłej wkrętarki? Moc to podstawowy parametr i to nim powinieneś się kierować, chyba że chcesz się flexować przed szwagrem lub sąsiadem DeWaltem a wkręty dociągać śrubokrętem bo wkrętarka nie będzie dawała rady.
Jak