Wpis z mikrobloga

Wytłumaczy mi ktoś czemu w PL są takie popularne kanały o krypto? Te wszystkie Phile Konieczne i inni naganiacze mają po 300k subskrypcji a z takich typowo inwestycyjnych to chyba tylko zawód inwestor ma ponad 100k ewentualnie szur21 (ale jego chyba nikt nie tratuje poważnie). Serio ludzie w PL jak inwestują to ładują wszystko w krypto?

#gielda #kryptowaluty #youtube
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RunningMan większość wierzy, że to jedyna szansa na zmianę swojego życia. Bo co możesz osiągnąć bez kapitału, znajomości, majątku rodziców ? Uczciwą pracą dorobisz się garba a jak Ci się jednak uda to max na co możesz sobie pozwolić to mieszkanie w kredycie na 30 lat, nowe auto i wakacje raz do roku.
  • Odpowiedz
Uczciwą pracą dorobisz się garba

@maryjuszpitagoras: mówienie tego innym jest toksyczne. To pomprostu nieprawda. Ja od zera doszedłem w ciągu 25 lat pracy do 2 nieruchomości, kawałka ziemi, i niezłej sumki na koncie i na emeryturę. I wiele innych osób też. Polska jest jednym z najlepszych miejsc na świecie do zarabiania pieniędzy. Ja zaczynałem od wrzucania jakichś śmiesznych 100-200 PLN w akcje miesięcznie, z tego co mi zostało ze smutnej
  • Odpowiedz
@dariusz44 ja zawsze zadaje to samo pytanie w takim przypadku a więc: 25 lat temu czy czyli start miałeś w 2000r. Postaw się teraz, że masz 20 lat i kończysz szkole. Nie masz znajomości, kapitału i bogatych rodziców. Co robisz, żeby za 25 lat mieć to samo co obecnie?
  • Odpowiedz
@RunningMan: wydaje mi sie ze duzo dzieciakow 18-25 lat siedzi w tym temacie bo akcje sa za trudne i ciezej nim spekulowac i sa nudniejsze. a mlodziez mysli ze wykiwa rynek i bedzie milionerem za miesiac. w sumie to taka bukmecharka w nowej odslonie, trzeba obstawic smieszny zetonik zamiast druzyny.
  • Odpowiedz
a od zera doszedłem w ciągu 25 lat pracy

@dariusz44: Tylko ze czasu w c--j sie zmienily i pisanie obecnej mlodziezy takich tekstow jak wygenerowales to odklejka starego dziada.
I wiem co mowie bo po 25 latach na rynku pracy wnioskuje ze jestemy w podobynym wieku.
  • Odpowiedz
@RunningMan To jest podstawowa zabawa prostych ludzi z tego co widzę po moich pracownikach, Bukmacherka, automaty i od niedawna ci bardziej na czasie to ładują w krypto nie mając pojęcia nawet co to jest kapitalizacja rynkowa( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@dariusz44

Ja od zera doszedłem w ciągu 25 lat pracy do 2 nieruchomości, kawałka ziemi, i niezłej sumki na koncie i na emeryturę.

Gdybyś założył własną firmę to miałbyś setki miliardów dolarów, kilkadziesiąt willi
  • Odpowiedz
@RunningMan: Bo widzisz kolego, inwestowaniem z reguły interesują się osoby które mają już jakiś kapitał i chcą go dalej rozsądnie pomnażać, większość ludzi w tym kraju nie ma oszczędności a co dopiero mówić o środkach na inwestowanie. Tamci z kolei oferują szybki oraz duży zysk niskim kosztem oraz coś czego Ci od inwestowania nie sprzedają mianowicie NADZIEJĘ, na poprawę życia, polepszenie sytuacji finansowej generalnie wyrwanie się z biedy. Stąd taka
  • Odpowiedz
@dariusz44: brzmi jak historia syna Kulczyka - zaczynał od noszenia ulotek, a nagle stary się przekręcił i odziedziczył kilka miliardów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Wytłumaczy mi ktoś czemu w PL są takie popularne kanały o krypto?

@RunningMan: A są jakoś bardziej? Może kliknąłeś, albo przez jakiś inny film cię sprofilowało i teraz algorytm podrzuca.
  • Odpowiedz
@RunningMan: Bo ludzie są głupkami nie rozumiejącymi m. in. statystyki i rachunku prawdopodobieństwa. Widzą, że x ludzi dużo zarobiło, ale nie widzą, że x razy 1000 dużo straciło. Tu działa mechanizm totolotka. Wydaje im się, że mogą wygrać nie zdając sobie sprawy, że szanse są minimalne.
  • Odpowiedz