Wpis z mikrobloga

Wytłumaczy mi ktoś czemu w PL są takie popularne kanały o krypto? Te wszystkie Phile Konieczne i inni naganiacze mają po 300k subskrypcji a z takich typowo inwestycyjnych to chyba tylko zawód inwestor ma ponad 100k ewentualnie szur21 (ale jego chyba nikt nie tratuje poważnie). Serio ludzie w PL jak inwestują to ładują wszystko w krypto?

#gielda #kryptowaluty #youtube
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ale zdajesz sobie sprawę z tego, że z tym dorobkiem bliżej Ci do bezdomnego niż do naprawdę bogatych ludzi?

@MarekPietka: Jachtu nie mam. Wielopokoleniowego majątku nie buduje się w 25 lat. Chyba, że jest się geniuszem, albo ma się ma masę szczęścia.
Ale taki zwykły miki jak ja, może jeździć fajnym autem, robić co chce w zasadzie, i nie martwić się o przyszłość w wieku 40kilku lat. Jestem pewnie bogatszy od 99%
  • Odpowiedz
@dariusz44 ale chwila, to chcesz mi powiedzieć, że nie próbujesz z biznesem? Inwestycje? Nic? Uważasz, że praca na etacie dorobisz się teraz dokładnie tego samego co masz teraz? No to próbujmy: masz 20 lat i się wyprowadzasz. Na start ile dostaniesz z robocie bez doświadczenia. 4k? 5k? Wynajmujesz mieszkanie, życie, opłaty i zostaje Ci ile 1k przy dobrym oszczędzaniu? 4-5k to zdolności nie masz żadnej. Nieruchomości zaczynają się od 400-500k za
  • Odpowiedz
4k? 5k? Wynajmujesz mieszkanie, życie, opłaty i zostaje Ci ile 1k przy dobrym oszczędzaniu? 4-5k to zdolności nie masz żadne

@maryjuszpitagoras: Zamiast widzieć wszędzie przeszkody, znajdź rozwiązanie.
Dziewczyna albo chłopak, z drugą pensją, i już nagle zostaje trochę kasy żeby odłożyć, i zdolność kredytowa też jest.
Ja tak zrobiłem 20 kilka lat temu, sam nikt by mi kredytu nie dał. I jeszcze musiałem brać we franku.
  • Odpowiedz