Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam 3 lata doswiadczenia jako admin, glownie sieci, porobione certyfikaty. Chcialem zmienic prace bo sie zasiedzialem, wysylam CV od 2 miesiecy i odzew jest doslownie zerowy. Serio az taki kryzys jest? Myslalem ze majac te pare lat doswiadczenia to raczej nie bedzie problemu ze zmiana pracy, a doslownie nikt sie nie odzywa.
#pracait #pracbaza

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim no kto by pomyślał że w czasach gdy firmy są coraz bardziej obciążane różnymi daninami na rzecz państwa, ceny energii szybują pod sufitem, wojna za granicą, Niemcy ledwo zipią nikt nie zatrudnia
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie wiem gdzie Ty mieszkasz, ale małopolska/śląsk to można przebierać i nie ma kryzysu i nawet więcej powiem bo jest znacznie więcej ofert niż 2-3-5 lat temu.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Tak, niestety jest spowolnienie i te 2-3 miesiące dla mida na szukanie to teraz nic. Sam szukałem pracy 7 miesięcy (na szczęście mając pracę) żeby po ponad 100 wyslanych cv mieć kilka rozmów i 1 sukces na końcu.
Jak masz robotę to nie obniżaj standardów, tylko szukaj w Twojej działce i z Twoimi wymaganiami co do formy zatrudnienia i kasy, i miej trochę cierpliwości :) a w końcu będzie
  • Odpowiedz
Szukam od dłuższego czasu i ludzie z wypasionym CV nie potrafią opowiedzieć co to jest DHCP,

@bylem_simpem: O, ja wiem co to dhcp. Ale dokładną zasadę działania (porty, nazwy requiestów) pewnie musiałbym googlać, bo ostatni raz problem z nim miałem jakieś 5 lat temu i już nie pamiętam. Przyjmiecie mnie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

do tego na 400 aplikacji połowa to sprzedawcy, rozwoziciele pizzy, albo roszczeniowe
  • Odpowiedz
napisz „devops” zamiast „admin” i będziesz miał wzięcie, doucz się co tam chcą w ogłoszeniach, teraz jest na to ssanie i dobra kasa

@ratty: Akurat właśnie miałem pisać, że OP być może na inne pozycje aplikuje, jak np. DevOps. Przykro mi, ale właśnie rekrutuję DevOpsów i jak widzę sysadminów, sysopsów i innych takich, to właśnie nawet nie ma odpowiedzi na CV. To są zupełnie inne pozycje.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
profesjonalny-badacz-85: Prawda jest taka, że kryzys się skończył, tylko ludzi bez kwalifikacji, mierni się pchają tam gdzie nie powinni. Od drugiego kwartału minionego roku próbuje zbudować zespół 3 devow. Przez te ponad pół roku udało mi się zatrudnić dwóch. Problemem jest to przychodzi masa CV, które ciężko jest odfiltrować, więc z automatu odrzucam tych co mają zero doświadczenia (szukam juniorów i midow, na juniora wystarcza praktyki/staz) i tych co nie studiowali
  • Odpowiedz