Wpis z mikrobloga

Wysłane z iPhone'a

Kuźwa, jak żenujące jest dodawanie takiego podpisu do maila.
Mam ajfona i wysyłam ci z niego maila biedaku. Podkreślam AJFONA! A ty co, nadal szajomi, dziadu?
#pracbaza #studbaza #iphone
  • 122
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fervi chyba tylko w oczach zakompleksionych biedakow xd w zyciu by mi nie przyszlo do glowy, zeby postrzegac kogos przez pryzmat tego czy ma iphona czy nie xD malo tego, znam wielu uzytkownikow iphoniw i zaden nie mysli ze ma jakis produkt premium, to androidziarze sie sami nakrecaja i robia z tego kult wyzszosci xD
  • Odpowiedz
@Glikol_Propylenowy: a wiesz że większość ludzi nie zastanawia się nad bzdurami? nie ma potrzeby szufladkowania wszystkiego? to tylko nastolatkowie tak to odbierają, cringe? takiego słowa użyłeś? Cringe to było jak ktoś miał otwarte złamanie albo kupę na patyku, a nie napis w wiadomości w telefonie. Po co ta dzisiejsza młodzież tak się spina o napis w mailu.
  • Odpowiedz
Kuźwa, jak żenujące jest dodawanie takiego podpisu do maila.

Mam ajfona i wysyłam ci z niego maila biedaku. Podkreślam AJFONA! A ty co, nadal szajomi, dziadu?

@Lolenson1888:
Kupiłem sobie jakiś czas temu iPhone'a i się dowiedziałem że to jest automatycznie dodawane do maila po wysłaniu kilkunastu xD. Ludzie po prostu nie wiedzą, że taka z-----a notatka jest automatycznie dodawana, bo kto normalny by przypuścił coś takiego?
  • Odpowiedz
ale to automatycznie dodaje

@drogba90: nie do końca. To jest domyślny podpis, który można zmienić w ustawieniach aplikacji. Podobnie jak można wywalić logo redmi ze zdjęć - ale niektórzy tego nie robią. Część z lenistwa, część z niewiedzy, ale część aby pokazać, że mają coś lepszego.
  • Odpowiedz
wysyłam ci z niego maila biedaku

@Lolenson1888: Tak do 2017 powiedzmy, że to jeszcze faktycznie było snobistyczne, gdy tylko iPhony kosztowały sporo więcej niż inne flagowe telefony, ale później producenci pokroju Samsunga, a nawet Xiaomi w wersji Ultra, zaczęli wydawać telefony w startowych cenach po kilka tysięcy złotych. Inna sprawa, że minimalne wynagrodzenie wzrosło pewnie ze 150% w 8 lat.

Dodatkowa ciekawa sprawa - wówczas żeby kupić iPhona X w
  • Odpowiedz
@Lolenson1888 taki podpis nie jest bez powodu. Kiedyś ktoś wysłał maila z rozwinięciem w stylu „wysłane z iPhone’a, więc proszę o wyrozumiałość w przypadku literówek lub (i tam coś o układzie tekstu czy foncie)”
W każdym razie chodzi o to, żeby odbiorca widział, że mail był klepany „na szybko” na telefonie i ew jego niechlujność to po prostu efekt „ograniczeń” sprzętu
  • Odpowiedz
@PurpleHaze równie dobrze możemy tu stwierdzić, że przeciętnego użytkownika Huaweia czy innego Oppo przerasta usunięcie watermarka “shot by quad turbo super Chinese camera”, bo widziałem kilka zdjęć z taką “sygnaturą”. Ja j---e, jacy niektórzy ludzie są sfrustrowani…
  • Odpowiedz
Podkreślam AJFONA! A ty co, nadal szajomi, dziadu?

@Lolenson1888: w dzisiejszych czasach kiedy ceny szajomi zblizaja sie do ajfonów (np xiaomi 14 ultra) to niezbyt dobre porownanie xd
  • Odpowiedz