Aktywne Wpisy

naganiaczherculesa +290
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

SystemHalted2_0 +104
Moment przejścia z Windows 11 na Fedorę był chyba najlepszą decyzją od bardzo dawna. Serio, jakby ktoś mi wcześniej powiedział, że system może nie walczyć ze mną tylko po prostu działać, to bym nie uwierzył. To dojrzały, szybki i elegancki system, który daje mi pełną kontrolę i nie próbuje na każdym kroku wciskać konta online, telemetrii, reklam ani asystentów z AI, których nikt nie prosił.
System wstaje błyskawicznie, nie mieli dyskiem w tle,
System wstaje błyskawicznie, nie mieli dyskiem w tle,
źródło: temp_file1560360692872629706
Pobierz

Jak radzicie sobie z absurdalnymi dla was akcjami działów HR w waszych firmach? Jestem świeżo po studiach, od pół roku pracuję w korpo, pełny wymiar godzin. Ogólnie praca jest OK, można wybrać sobie model zdalny, hybrydowy czy stacjonarny, ja jestem stacjonarnie, bo po prostu lubię biuro, atmosferę, pokój socjalny itp. Natomiast wścieka mnie HR. Co miesiąc robią jakieś kompletne głupoty. Był konkurs *piosenka którą jesteś* - obowiązkowy. Część osób wpisała coś na odwal się, to afera, że pracownicy nie podchodzą poważnie do aktywności zawodowej. Była akcja *wszyscy tworzymy rysunek*, gdzie w prostym programie graficznym każdy musiał coś dorysować. A teraz chyba szczyt szczytów *wybierz swój nick*. Z puli wymyślonej przez HR wybierasz sobie pseudonim i przez tydzień go używasz, także w podpisach w emailu. Pseudonimy typu *silny król*, *szalona ekierka*, *przecudowny plama*. Za pierwszymi dwoma tego typu akcjami po prostu zaśmiałem się z głupoty HR. Teraz coraz bardziej mnie to irytuje i nie jestem w tym sam. Gdyby to było dobrowolne, to spoko. Ale każdy musi w tym uczestniczyć. Rozmowa z dyrektorem departamentu nic nie dała - *oni po prostu robią, co do nich należy* powiedział. Jak już wspomniałem, praca jest fajna, ale naprawdę wkurzają mnie te HRowe głupoty. Nie chciałbym zostawiać pierwszej poważnej pracy z tego powodu.
#vejt #pracbaza
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: xD
Pewnie jakbym chciał trollować to bym wpisywał jakieś utwory typu Konkwista 88 - Biały honor, biała duma
I niby jak takie pierdoły mają się do aktywności zawodowej? Przychodzisz do pracy, robisz to za co ci płacą a takie gówna to aktywność zawodowa takich melepet z
@mirko_anonim: i nie skorzystałeś żeby domalować wielkiego k ......sa? albo ci...pę zawsze się mogłeś zasłonić że to symbole Wrocławia i Rzeszowa xD
Z głośników od Jurka spawacza, lat 58, leci szery szery lejdi.
@mirko_anonim: p--------o, a jak nie to co Ci zrobią? Po prostu to olewasz i tyle. HR może płakać, tupać nóżkami, słać maile, ale nie mają prawa Cię zmusić do tych gier i zabaw.
Ktoś musi wziąć te wypowiedzenie podpisane i wysłać
Mogą to robić automaty ale zawsze dobrze jak jest jakiś pośrednik w wywalaniu żeby zarząd nie musiał z plebsem rozmawiać
@mirko_anonim: typowo polackie podejście "nie da się". Wskazałem jak to można zrobić bez ponoszenia konsekwencji. Zasypywać anonimami ze wskazaniem konkretów (nazwiska, daty, działania) kierownictwo wszystkich szczebli (jak będzie trzeba w języku obcym), publikować dane przez anonimowe połączenia (wi-fi, kawiarenki internetowe, TORa itp.) w sieciach społecznościowych, wysyłać maile do klientów firmy, robić jej czarny PR. Gwarantuje, że
brzmi spoko, masz co tydzień powiedzmy godzinkę żeby spędzić na głupotach w ramach zabawy, w czym problem? ¯\(ツ)/¯