@kamilxpompa: On ci już nie odpisze, sorry ale poległam :D Starałam sie jasno wytłumaczyć absurd tej sytuacji ale dla niektórych to jest niepojęte. Najśmieszniejsze że o planowaniu zakupów wypowiadają się osoby z końca świata z otwartymi cały rok sklepami, którzy pewnie żadnych wiekszych zakupów nie robią, nie ogarniają codziennie całej rodziny i funkcjonowania domu.
Przychodzi ktoś taki i postanawia bronić 3 niedziele handlowe w grudniu żeby tylko na kims sie
@kamilxpompa: Generujemy problemy bo nie umiemy planować, żabka to dla nas za mało. Nie chcemy dziś iść do restauracji tylko do Castoramy i Rossmana. Przecież możemy jechać tam w tygodniu o 18h po pracy albo wziąć urlop.
@Kremufka2137: To dobrze że są żabki i stacje. U mnie raczej niczego w domu nie brakuje bo potrafię planować i mam zapasy. Chyba nic mi się tak nagle nie kończy poza gazem w niedziele. Gaz zawsze kończy się w niedziele i święta. Miałam na myśli ten czas gdy każdy z nas chce na luzie iść do Action, Castoramy, Rossmana, Lidla, po gacie i srajtaśme, pochodzić, kupić co mu potrzebne. To
@arinkao: Dobre jest też to jak łatwo przychodzi niektórym zaakceptowanie logiki tego, że jest zakaz handlu, ale żabki zawsze są otwarte. Czyli jest wszystko git bo jakaś korporacja wymyśliła jak obejść gówniane prawo, a państwo nic z tym nie robi (ciekawe dlaczego).
Ja w swoim życiu jestem na sinusoidzie, staram się jeść czysto, a czasami polegam i zaczynam jeść smieci i słodycze. W tym drugim etapie bywam w żabce 3
@arinkao: No, bo są święta, a jak wiadomo religia dopuszcza wyjątki wtedy kiedy pasuje. Raz w niedziele masz zakaz handlu aby kasjerki mogły pójść do kościoła i spędzić czas z rodziną, a raz już nie są ważne, gdyż muszą obsługiwać tych, którzy chcą iść do kościoła i spędzić czas z rodziną.
@Hi_Lo_Hi @JonaszSynGrazyny rzeczy z Castoramy nie są dostępne w żabce. To, że wasze życie opiera się tylko na żarciu i spaniu, to nie znaczy, że innych też.
@arinkao: nie można handlować w niedzielę bo bozia patrzy, ale jak są święta bozi, to akurat przed nimi niech będzie handel xd niezła logika leśnych dziadków
Miałam na myśli ten czas gdy każdy z nas chce na luzie iść do Action, Castoramy, Rossmana, Lidla, po gacie i srajtaśme, pochodzić, kupić co mu potrzebne.
Zamow zakupy online jesli masz z tym taki problem,
@Borsukii: Następny głupkowaty pomysł. Wszystko wybierać i zamawiać online żeby płacić za 10 dostaw i czekać na towar min. 3 dni.
Z choinki sie urwałeś? Sam tego na pewno nie robisz ale innym proponujesz.
Powtórzę. Niektórzy zakupy robią zawsze w nocy bo pracują. Można było się nad nimi pochylić i zrobić handlówkę co 6 tygodni. Byłoby tak samo 8 niedziel handlowych ale co 6, 7 tygodni. Wtedy więcej osób z tego by korzystała.
Podziękujmy za babola pani Minister Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej. Super jesteś, zajebista └[⚆ᴥ⚆]┘
Chciałbym znowu należeć do jakiejś grupki znajomych i móc się co jakiś czas spotykać tak po prostu żeby wyjść, pograć w plejstejszyn albo pograc sobie w majnkampfa. Czemu dorosłość jest taka samotna
Starałam sie jasno wytłumaczyć absurd tej sytuacji ale dla niektórych to jest niepojęte.
Najśmieszniejsze że o planowaniu zakupów wypowiadają się osoby z końca świata z otwartymi cały rok sklepami, którzy pewnie żadnych wiekszych zakupów nie robią, nie ogarniają codziennie całej rodziny i funkcjonowania domu.
Przychodzi ktoś taki i postanawia bronić 3 niedziele handlowe w grudniu żeby tylko na kims sie
Miałam na myśli ten czas gdy każdy z nas chce na luzie iść do Action, Castoramy, Rossmana, Lidla, po gacie i srajtaśme, pochodzić, kupić co mu potrzebne.
To
Ja w swoim życiu jestem na sinusoidzie, staram się jeść czysto, a czasami polegam i zaczynam jeść smieci i słodycze. W tym drugim etapie bywam w żabce 3
@arinkao: No, bo są święta, a jak wiadomo religia dopuszcza wyjątki wtedy kiedy pasuje. Raz w niedziele masz zakaz handlu aby kasjerki mogły pójść do kościoła i spędzić czas z rodziną, a raz już nie są ważne, gdyż muszą obsługiwać tych, którzy chcą iść do kościoła i spędzić czas z rodziną.
1. można się przyzwyczaić
2. przynajmniej żona nie truje dupe w niedzielę o zakupy
Takie argumenty najczęściej słyszę xD
niezła logika leśnych dziadków
@Borsukii: Następny głupkowaty pomysł.
Wszystko wybierać i zamawiać online żeby płacić za 10 dostaw i czekać na towar min. 3 dni.
Z choinki sie urwałeś? Sam tego na pewno nie robisz ale innym proponujesz.
Byłoby tak samo 8 niedziel handlowych ale co 6, 7 tygodni. Wtedy więcej osób z tego by korzystała.
Podziękujmy za babola pani Minister Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej. Super jesteś, zajebista └[⚆ᴥ⚆]┘
źródło: Agnieszka_Dziemianowicz-Bąk_2023
Pobierz