Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 91
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@arinkao: żart to jest że politycy w ogóle mają prawo ingerować tak w życie. Kto nie chce niech nie chodzi - ktoś zmusza? Zamiast dyskutować o wolności dyskutujemy o warunkach w więzieniu...
  • Odpowiedz
@Hi_Lo_Hi: @arinkao żabka to realnie państwowy monopol (nie jest oficjalnie panstwowa ale grube ryby kupiły akcje) i teraz zrobili jej monopol na handel 1 dzień w tygodniu z którego kasa idzie e prosto do polityków.

To jest nowa wersja przedwojennego monopolu zapałczanego tylko zdali sobie sprawę że jeśli zrobią wprost sztuczny monopol to wypada się jednak trochę podzielić z budżetem a tak to nie ma problemu. Firma prywatna jak
  • Odpowiedz
i teraz zrobili jej monopol na handel 1 dzień w tygodniu z którego kasa idzie e prosto do polityków.

@jamajskikanion: Nie wiem jak bardzo trzeba mieć skrzywione spojrzenie na rzeczywistość by pisać takie rzeczy i nie chcę chyba się dowiadywać. W mojej najbliższej okolicy są trzy sklepy czynne w niedzielę (w zasięgu 15 min spacerem pięć). I tylko jeden z nich to Żabka. Ale nie ma problemu, trop swoje spiski
  • Odpowiedz
To jest kurna jakiś żart.

8 niedziel handlowych z czego 3 są w grudniu a 2 w kwietniu. Nie można jakoś tego normalnie było rozłożyć?

Wszyscy tylko w święta żreją i kończą im sie zapasy?

Luty, marzec, maj, lipiec, wrzesień, październik, listopad - ZERO.

Kpina jakaś.

@arinkao: Nie, bo prywaciarze z galerii handlowych muszą zarobić. Dlaczego nie latem? A bo prywaciarze z gastronomii mogą mieć otwarte.
  • Odpowiedz
@arinkao: Wystarczyłoby jedna - lub dwie pierwsze niedziele w miesiącu i tyle. Niestety jeszcze nie jesteśmy takim bogatym narodem, by co niedziele stołować się z rodziną w knajpie...
  • Odpowiedz