Aktywne Wpisy
wpis na jaki grubasy nie zasluguja ale zrobic trzeba
PODSUMOWANIE 7 EDYCJI IGRZYSK BEBZONOW
tldr:
grubasy sa dalej tluste i tepe, odpadla polowa, wstyd jak diabli, tylko 36 osob schudlo od 4 kilo w gore
a
PODSUMOWANIE 7 EDYCJI IGRZYSK BEBZONOW
tldr:
grubasy sa dalej tluste i tepe, odpadla polowa, wstyd jak diabli, tylko 36 osob schudlo od 4 kilo w gore
a

#primemma witam i walka odwołana

![Kiedy Rzeczpospolita była największa? [MAPA]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/b417579ec4e6d9b68a885417692ce38a7a453e479fa1945c3fc548e413cb1882,q80.jpg)

Pracodawca nie wysłał PITa-11. Olać to czy nie?
Od dzisiaj można rozliczyć podatek za rok 2024 więc zalogowałem się do usługi e-pit. Jako, że miałem poza uop kilka umów zlecenia u innych pracodawców (handel, usługi) to wszystkie pity-11 już tam były poza jednym uz. I coś czuję, że ów pracodawca leci w kulki i świadomie mi tego pita nie wystawił. Pracowałem tam już we wcześniejszych latach i zawsze była podpisywana umowa zlecenia tyle, że wypłata była do ręki. Niestety przez moje olanie tematu w zeszłym roku nie podpisałem umowy (pracodawca mi jej w ogóle nie przedstawił), pieniądze dostałem do ręki tyle ile było uzgodnione i byłem happy. Nie było to dużo (niecałe 4k) ale ujowo się z tym czuję. Nigdy nie pracowałem na czarno, a tutaj stałem się częścią szarej strefy xd. Na pewno nic takiego nie było ustalane i nigdy bym się nie zgodził na pracę na czarno. Interweniować u pracodawcy w tej sprawie czy olać temat? Problem jest taki, że nie była podpisywana żadna umowa i wszystko było na gębę chociaż mam korespondencję sms w sprawie stawek, dni pracy itp
#pracbaza #podatki #finanse #praca #januszex
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
"Możliwość zawarcia umowy zlecenia w dowolnej formie wynika także z