Wpis z mikrobloga

Czy Gynvael Coldwind odszedł z Googla czy go wywalili?

#programista15k

Oto jest pytanie

• odszedł 28.0% (14)
  • wywalili 30.0% (15)
  • jestem juniorem i nie mam pojęcia kto to 42.0% (21)

Oddanych głosów: 50

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@walokid: no gdzie, z 2 lata będzie, ale tag odkryłem z 3 tygodnie temu - Gynvael ma kumpla Icamtuf mu będzie i też w googelu robił ale nie wiem co z nim dalej się dzieje
  • Odpowiedz
@vZGLSjkzfn: a co za różnica skoro do FAANG idziesz zazwyczaj po wpis w CV, bo większość projektów to takie samo szambo co w innych firmach, ale te drugie chociaż płacą więcej (nie dotyczy US)
  • Odpowiedz
@vZGLSjkzfn: xd
akurat nie, ale jakbyś skończył jakąkolwiek polibudę i miałbyś znajomych, to zapewne też miałbyś takich którzy tam trafili i prędko też się ewakuowali, ciekawych rzeczy można się dowiedzieć
  • Odpowiedz
  • 0
@glos_zenady: Gynvael się ewakułował (albo wyleciał - nie wiem, ale podejrzewam w----a. -ńsko z gugela), ale jak ostatnio śledziłem to Icamtuf dalej tam robił (chyba, że mylę się) - i też rzuciłem okiem na ścieżkę Gynvaela na linkedinie i była dziwna, z menago w gugelu na inża - to daje do myślenia
nie twierdzę, że Gynvael nie ma skilla bo ma, ale gugel tego nie potrzebował - ja z jego
  • Odpowiedz
z menago w gugelu na inża - to daje do myślenia

@vZGLSjkzfn: Nie daje, bo w FAANGU to standard - możesz spróbować managerskiej ścieżki i szybko/łatwo w dowolnej chwili wrócić do bycia IC jak stwierdzisz, że jednak nie chcesz być managerem.
  • Odpowiedz
Haha niestety mnie nie zwolnili ;) A czemu "niestety" to poniżej.

Ogólnie planowałem odejść i założyć własną firmę mniej więcej koło 2019-2020, ale.. pandemia (widziałem, że wyżej zastanawiacie się czemu mam na LI menedżer→pracownik - bo mnie long covid dopadł i nie miałem energii na management). Stwierdziłem, że to trochę słaby czas na odejście, więc postanowiłem zostać do lepszych czasów. Pod koniec 2022 znowu zacząłem o tym myśleć, a w styczniu 2023
  • Odpowiedz