Wpis z mikrobloga

#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat #java #programista25k #kryzysit #pracbaza #pasjonat15k

Totalny koniec eldorado na rynku stolarzy

Ludzie kupują sklejki z Ikea za 1000zł zamiast płacić stolarzowi 5000zł za 3-4 godziny roboty ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Wyobrażacie sobie ile taki stolarz zarabia kasy? Nawet na OE tyle nie zarobicie co zwykły stolarz
nad__czlowiek - #programista15k #programowanie #pracait #korposwiat #java #programist...

źródło: STOLARZ

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@stary_grat: takie same nie, ale ja akurat nigdy tej masturabacji pojac nie moglem, sam w zyciu bym nie zaplacil kilka razy wiecej za kraftowa szafke jak ta z marketu zachowuje sie tak samo.

kazdy deal jaki musze robic z mariuszami juz mnie w-----a i unikam tego jak ognia

a j----a szafka? kupujac w markecie bedzie taniej i mam lata gwarancji, a mariuszek to zwykle jest do bramy i sie nie
  • Odpowiedz
@stary_grat: a no i warto tez zauwazyc ze w ostatnim czasie mamy sytuacje gdzie jakosc uslug kraftowych leci na ryj przy jednoczesnym wzrosice jakosci w sieciowkach. oczywiscie w tmy konkretnym przypadku to ikea >>>>> lata swietlne >>>> gowno >>>> brw, agatameble i inne polskie januszexy

ale co do zasady to jest prawda
  • Odpowiedz
@katopa: to zalezy jaki stolarz, bo jak ci robi meble z drewna to jakośc będzie lepsza niż z IKEA

problem w tym że w IKEA masz szafę sklejkę z MDF za 1000zł z gwarancją
A obecni "stolarze" robią taką samą szafkę z MDF za 5000zł bez gwarancji ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
to zalezy jaki stolarz, bo jak ci robi meble z drewna to jakośc będzie lepsza niż z IKEA

@nad__czlowiek @a5f5c1 @katopa: no to wlasnie mialem na mysli, ze taki meblorz to powinien z prawdziwego drewna zrobić szafke, a ikea ze sklejki i to mialem na mysli. ja tam mam dosc wyrywajacych sie frontow szafek bo wkrety nie potrafia usiedxiec w sklejce, a w takim drewnie to heh marzenie
  • Odpowiedz
@a5f5c1: xd kupilem mieszkanie gdzie juz ktos zrobil cala zabudowe itp itd wszystko elegancko i zrobil ktos tutaj szuflady na szynach takich co maja "ciche zamykanie" dzieki czemu stawiaja opor, i szuflady po prostu ciagnac zeby je otworzyc to sie wyrywaja. chodz przyjdz do mnie to ci pokaze bo wierze ze wymyslisz cos kolejnego jak to obejsc
  • Odpowiedz
@a5f5c1: ale nie da sie bez wyrywania nawet jak to robisz normalnie jak czlowiek (ja cywylizowany) bo za mocno jest "przyssana" w szafie, jakas dziwna szyna to jest. mowie o szufladzie wewnatrz szafy, bez uchwytu, wiec musisz szarpac za front
  • Odpowiedz