Wpis z mikrobloga

@Hug0Stiglitz: Andaluzja, wakacje 2024, restauracja przydrożna - dwa świeże tosty, lokalna oliwa z oliwek, ręcznie robiony świeży przecier pomidorowy i szynka jamon. 1,40€ (6 PLN).

Pajda ze smalcem na dożynkach powiatowych - 25 PLN

Polska jest dla bogatych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 5
@deptacz_gnoju: tak, to mój pierwszy raz w Walencji ale już wiem, że wrócę na dłużej. A z tym wynajmem bez licencji - rozmawiam z lokalsami i są zadowoleni. Ceny za nocleg w hotelu są przyzwoite. Miasto powinno być przede wszystkim dla mieszkańców.
  • Odpowiedz
Polska jest dla bogatych

@PfefferWerfer: na obronę polski napiszę że jarmarki we wszystkich krajach to scam i drożyzna. W japoni na jarmarki trzeba się zapisać i czekać w kolejce żeby wejśc a wszystko tam przepłacone x3. Na jarmarki idą sobie tylko pary żeby spędzić czas.
Źródło, kanał aiko i emil, bo oglądam ich co jakiś czas i już chyba trzy wydania świąteczne u niego oglądałem.
  • Odpowiedz
tak, to mój pierwszy raz w Walencji ale już wiem, że wrócę na dłużej.

@Hug0Stiglitz: polecam oceanarium, bardzo fajne. Ogólnie Walencja jest mega fajnym miejscem, całe wybrzeże Hiszpanii zresztą tam jest cudowne XD

A co do cen to uważaj, bo tu lobby restauratorów przychodzi i mówi ci, że RACHUNKI, PRACA, PŁACA, CZYNSZE i temu w Polsce drogo. Idziesz do marketu w Hiszpanii i ceny jak u nas xD - a
  • Odpowiedz
@Hug0Stiglitz: hiszpania jest mega tania w dodatku obywatele tam są mocno skłonni do protestów jak im rząd robi pod górkę np. masowe protesty airbnb. Gdyby nie to że jest tam daleko dosyć autem to jeździłbym co roku z familią całą
  • Odpowiedz
@Hug0Stiglitz noclegi wiesz, że dietę trzeba będzie rozliczyć po przyjedzie razem z rachunkami za hotel i jak będzie śniadanie na fakturce z hotelu to trzeba będzie oddać cześć diety? Dwa, że dieta na Portugalię to 49EUR.
  • Odpowiedz
  • 0
@zasadzka01: przecież za piwko 0,5 pod Mestalla zapłaciłem 2,50 EUR i to z miseczka orzeszków. Oczywiście, że znajdziesz piwko za 5-6 EUR ale to raczej wyjątek z tego co zauważyłem, a nie reguła.
  • Odpowiedz
  • 0
@Mokotowski: hotele ze śniadaniami mam już przedpłacone. A dieta nie jest stricte dietą - po prostu mam limit 60 EUR na dzień. Po powrocie mam pokazać paragony i dostanę z następną wypłatą zwrot kosztów + VAT (umowa b2b). Akurat złego słowa nie mogę powiedzieć na firmę, zawsze się ze wszystkiego rozliczają.
  • Odpowiedz