Wpis z mikrobloga

• 402
@ksndr: wyprowadziłem się z domu 10 lat temu, jako 19 latek. Mam paru znajomych, którzy nadal mieszkają u rodziców/dziadków. Jakoś mnie to nie dziwi. Alternatywe mają taką, że mogą wynajmować pokoje w mieszkaniach dla pracowników/studentów, gdzie duża szansa trafić na patologie. Można też wynająć samemu mieszkanie, na co byłoby ich stać, ale to zjadaloby większość kasy, która w obecnej sytuacji są w stanie odłożyć.
  • Odpowiedz
@ksndr Pani ja to ni wiem, czymu ci młodzi to się nie wyprowadzają, uni po 5 tysięcy zarabiają!!!! ja nigdy takich pinidzy na oczy nie widziała.... aaa ile takie mieszkanko może kosztować 50 tysięcy, my z kaziem za tyle kupowali, a wynajem po pewnie maks tysiąc
  • Odpowiedz
Pani ja to ni wiem, czymu ci młodzi to się nie wyprowadzają, uni po 5 tysięcy zarabiają!!!! ja nigdy takich pinidzy na oczy nie widziała.... aaa ile takie mieszkanko może kosztować 50 tysięcy, my z kaziem za tyle kupowali, a wynajem po pewnie maks tysiąc

@michal0110: znam paru takich gagatkow - czesc miała rodzine na zachodzie europy (jedni chyba w RFN, drudzy w Szwecji) ktora ich kiedys sciagnela do pracy
  • Odpowiedz
@ksndr: każde kolejne pokolenie jest coraz mniej życiowo zaradne, bo nie musi się aż tak wysilać jak ich poprzednicy, wiele młodych osób nie osiąga samodzielności, jest wyręczane przez rodziców
  • Odpowiedz
@ksndr Pani ja to ni wiem, czymu ci młodzi to się nie wyprowadzają, uni po 5 tysięcy zarabiają!!!! ja nigdy takich pinidzy na oczy nie widziała.... aaa ile takie mieszkanko może kosztować 50 tysięcy, my z kaziem za tyle kupowali, a wynajem po pewnie maks tysiąc

@michal0110: Trzeba się zapisać na mieszkanie z zakładu pracy, odczekać trzeba ale mieć coś swojego
  • Odpowiedz
@ksndr: Przestali dostawac pieniadze z #usa a trzeba cos jesc.
Dziennikarstwo juz dawno przegralo z internetem. Te wszystkie firmy funkcjonuja jedynie dzieki darowiznom. Znaczy ze pisza/mowia to co ich darczyncy chca uslyszec.
  • Odpowiedz
@ksndr tracić połowę pensji tylko po to żeby po pracy wracać do pustego mieszkania i zastanawiać się jak związać koniec z końcem a na kolację chodzić spać żeby zaoszczędzić. Nie dziękuję.
  • Odpowiedz
@ksndr: zapomnieli tylko dodać że zarabiają coraz więcej nominalnie xd bo realnie przy uwzględnieniu wzrostu cen mieszkań to wychodzi że zarabiali coraz mniej a jesli mieli oszczędności (rookie mistake w Polsce, tutaj ktedytujesz się na palę i nie myślisz) to jeszcze ich wyczyścili
  • Odpowiedz
@michal0110: Jak miałem 22 lata wynająłem z kumplem mieszkanie - każdy miał swój pokój. Płaciłem za to połowę tego co zarabiałem i byłem szczęśliwy. To było ekscytujące, ze jestem samodzielny. Nie wyobrażam sobie mieszkania z rodzicami.
  • Odpowiedz