Mirki, zastanawiam się. Naoglądałem się jak to teraz niebezpiecznie w Polsce przez wszelkiej maści gangi, złodzieje, itd. Martwię się o swój dom, a dokładniej, o koty. Nic innego mnie nie interesuje. Jaki alarm, czy monitoring, kamery, lasery, czujniki zamontować żeby w razie jakiegokolwiek włamania strzelały rakiety, wył alarm i bóg wie co jeszcze? Nie obchodzą mnie rzeczy materialne, ale martwię się, że jak te gnoje już przyjdą, to gromadkę kotów zatłuką. Jak żyć? Jakieś czujniki na wszystkie okna? Czy jak?
@riotwarrior: jeśli dom to system monitoringu i system alarmowy*. Monitoring z detekcją ruchu, powiadomieniami na apke albo SMS, z dodatkowym zasilaniem i najlepiej storage z backupem w chmurze. System alarmowy obejmujący drzwi i okna. Okna i drzwi tarasowe są w wersjach antywłamaniowych albo można założyć rolety zewnętrzne. Do tego spięcie się z firmą ochroniarska żeby w razie alarmu pojawił się patrol na miejscu.
@riotwarrior zacna odklejka jak myslisz ze ktoś Ci celowo lub przypadkiem koty na chciale podczas wlamania zatlucze xD No chyba że jestes kims waznym w co watpie xD
Martwię się o swój dom, a dokładniej, o koty. Nic innego mnie nie interesuje. Jaki alarm, czy monitoring, kamery, lasery, czujniki zamontować żeby w razie jakiegokolwiek włamania strzelały rakiety, wył alarm i bóg wie co jeszcze? Nie obchodzą mnie rzeczy materialne, ale martwię się, że jak te gnoje już przyjdą, to gromadkę kotów zatłuką. Jak żyć? Jakieś czujniki na wszystkie okna? Czy jak?
#zlodzieje #bezpieczenstwo #dom #zabezpieczenia #monitoring #wlamanie
Monitoring z detekcją ruchu, powiadomieniami na apke albo SMS, z dodatkowym zasilaniem i najlepiej storage z backupem w chmurze.
System alarmowy obejmujący drzwi i okna. Okna i drzwi tarasowe są w wersjach antywłamaniowych albo można założyć rolety zewnętrzne.
Do tego spięcie się z firmą ochroniarska żeby w razie alarmu pojawił się patrol na miejscu.
* Kosztuje to kupę siana i nadal
No chyba że jestes kims waznym w co watpie xD