Wpis z mikrobloga

zastanawiam się na kupnem Y, tylko nie wiem czy pójść w nowy model czy w stary. Jakiejś oszałamiającej różnicy niema

#tesla
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dmde: dowiemy się tak naprawdę, jak pierwsi klienci dostaną te auta do rąk, albo co najmniej recenzencji, ale na dłużej.

W warszawie masz już oba modele do salonie. Możesz sobie iść zobaczyć i porównać. Różnice pomiędzy startym i nowym modelem 3 były dość duże.
  • Odpowiedz
@dmde: nie wiem czy nadal na starą nie ma promocji z darmowym nielimitowanym SuC na rok. Jeszcze niedawno była. Jak chcesz nową to lepiej poczekać na obniżki cen i wziąć z dofinansowaniem.
  • Odpowiedz
może i łatwiej, ale przynajmniej z 60% wartości stracisz ( ͡° ͜ʖ ͡°) https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/tesla-model-3-samochod-bardzo-zadbany-ID6G7ROk.html

@majk3l: z ciekawości, co uważasz, że się stanie z wartością aut na rynku wtórnym, W MOMENCIE w którym Tesla da możliwość właścicielom aut włączania ich aut do floty robotaxi, w czasie w którym normalnie stały by na parkingu, by zamiast tego jeździły i generowały dochód?

Potraktuj to jako EKSPERYMENT MYŚLOWY. Nie pisz
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
mam wrażenie że łatwiej będzie kiedyś odsprzedać teslę niż chińczyka

@dmde: może i łatwiej, ale przynajmniej z 60% wartości stracisz ( ͡° ͜ʖ ͡°) https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/tesla-model-3-samochod-bardzo-zadbany-ID6G7ROk.html

@majk3l: mam świadomość utraty wartości ale nie bardzo się tym przejmuję, auto ma być dla żony która kręci się w koło komina, do tego mam pv na starych warunkach i zmontowałem sobie 10kw. Auto brałbym na firmę to stara
  • Odpowiedz
W MOMENCIE w którym Tesla da możliwość właścicielom aut włączania ich aut do floty robotaxi,

@anonimowy_programista: okey Oski.
Najpierw niech może wypuszczą tego zapowiadanego od 100 lat roadstera. Wrócił już z odchłani kosmosu?
  • Odpowiedz
@dmde: dla mnie stara Y jest strasznie twarda i malo komfortu, kupilem nową trójkę i jest super mysle ze nowy Y tez bedzie super :)
  • Odpowiedz
@ulath: będzie bardziej miękki, to na pewno, ale czy stara Y jest aż taka twarda? Mój młody (7lvl) zawsze usypia przy dłuższej trasie
  • Odpowiedz