Wpis z mikrobloga

Czy to wstyd jeździć 18 letnim hatchbackiem w 2025 roku?

Jeżdżę tym złomem od 2016 kiedy tylko zdałem prawko, później go odkupiłem za 5k (dalej tyle kosztuje xD) dla siebie w 2020 (od 2007 roku jest w rodzinie) i tak jeżdżę nie zważając na nic i wydając kase tylko na eksploatacje, no ale jak widzę, że w #warszawa 70% aut w tej chwili to 30k+ to mnie zaczyna ściskać, że chyba coś jest nie tak xD

#samochody #warszawa
  • 142
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GlenGlen12:
Wstyd to kupować drogie auto, tylko po to, żeby budować swój status! Samochód ma Cię bezproblemowo przewieźć z punktu A do punktu B. Ma się nie psuć i być tani w utrzymaniu. Reszta to wymysły korporacji, żebyś harował i kupował coraz droższe, nikomu niepotrzebne gadżety!
  • Odpowiedz
@GlenGlen12 jak masz pełnoletnią frukę, która kosztuje tylko eksploatacje to trzymaj ją dopóki się nie rozleci. Kupisz nowsze, gdzie więcej rzeczy może się zepsuć, a widoczność jest jak w czołgu i zatęsknisz.
  • Odpowiedz
@GlenGlen12: Za autem za 30 a nawet 300k nikt się nawet nie obejrzy. Póki jeździ to eksploatuj, potem kup sobie albo nówkę Corollę w hybrydzie w leasing/raty co w mieście g---o pali i się przez 7-10 lat nie zepsuje albo jakiegoś szkopa za 70k typu starsza czwórka albo jakiś merolek i sobie śmigasz wygodnie. Topienie hajsu w auta jak się nie ma nadmiaru to skrajny debilizm. Ja w ogóle nie
  • Odpowiedz
  • 2
Utwierdziłem się tylko w moim początkowym przekonaniu.

Będę dbał o tego złomka i go eksploatował aż nie wyzionie ducha ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@GlenGlen12: To tylko kawałek blach, trochę plastiku, różnych metali i cztery gumowe kółka. Serio się przejmujesz? Wyglądem/wiekiem samochodu to się można przejmować, jak rozważasz czy kupić kolejny jacht czy może tym razem prywatny odrzutowiec, a nowego Bentley kupujesz bo żona ma nową sukienkę i kolor starego do niej nie pasuje.

Samochód się kupuje na jaki nas stać (ewentualnie na jaki kredyt nie nadszarpnie naszych zdolności finansowych) i jeździ nim dopóki
  • Odpowiedz
@GlenGlen12 chłopie jak jeździ, nie psuje się i nie masz parcia na coś innego ale tylko dla siebie a nie co ludzie powiedzą to ciśnij dziada do samego końca jego lub Twojego ( ͡º ͜ʖ͡º)

Tak odnośnie tych 30k+ za auto to moje 15 letnie wozidło kosztuje w granicach 40-50k xD
  • Odpowiedz
@MirekStarowykopowy: Oj zdziwiłbyś się Mirku ile osób daje o to j-----e. A najbardziej Ci co nawet nie mają swoich aut tylko firmowe z segmentu premium. Sam mam prawie nówkę (2 lata :P), firmowe auto i w sumie frajdę miałem przez jakiś tydzień jak go dostałem. Dla wielu osób drogi samochód jest wyznacznikiem tego jak się im powodzi w życiu, bo auto widać od razu - nic nie trzeba gadać. Tak
  • Odpowiedz