Wpis z mikrobloga

Czy to wstyd jeździć 18 letnim hatchbackiem w 2025 roku?

Jeżdżę tym złomem od 2016 kiedy tylko zdałem prawko, później go odkupiłem za 5k (dalej tyle kosztuje xD) dla siebie w 2020 (od 2007 roku jest w rodzinie) i tak jeżdżę nie zważając na nic i wydając kase tylko na eksploatacje, no ale jak widzę, że w #warszawa 70% aut w tej chwili to 30k+ to mnie zaczyna ściskać, że chyba coś jest nie tak xD

#samochody #warszawa
  • 142
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@b_oski jako laska też jezdzilam pełnoletnim hatchbackiem, więc myślę, że czasem lepiej być kierownicą ( ͡ ͜ʖ ͡). W drogim aucie, zwłaszcza nie swoim, trzeba myśleć o wielu rzeczach typu piach na butach w zimie, albo żeby nie zarysować lakieru, a to tylko najprostsze przykłady, żadne pranie tapicerki bo szminka upadła itp
  • Odpowiedz
@GlenGlen12 Jacek Hugo-Bader przejechał kiedyś Rosję starym uazikiem, jak zamarzał to pod silnikiem podpalał mini ognisko i jechał dalej. Dbał tylko o to żeby tankować dobre paliwo. I jak napisał jak go miejscowy zobaczył, co tankuje to zrobił minę jakby ktoś psa kiełbasą karmił. Tak że jeździj nim sobie dopóki nie będzie zbyt stary żeby wjechać do centrum. A to co byś wydał na nowy woz zainwestuj w dobry zegarek (
  • Odpowiedz