Wpis z mikrobloga

Czy to wstyd jeździć 18 letnim hatchbackiem w 2025 roku?

Jeżdżę tym złomem od 2016 kiedy tylko zdałem prawko, później go odkupiłem za 5k (dalej tyle kosztuje xD) dla siebie w 2020 (od 2007 roku jest w rodzinie) i tak jeżdżę nie zważając na nic i wydając kase tylko na eksploatacje, no ale jak widzę, że w #warszawa 70% aut w tej chwili to 30k+ to mnie zaczyna ściskać, że chyba coś jest nie tak xD

#samochody #warszawa
  • 142
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GlenGlen12: Zależy gdzie się mieszka. Ja sam jeżdżę Seatem Leonem, który stoi przez 90% roku w garażu, bo żyjąc w mieście albo mam wszystko w zasięgu spaceru, albo jadę Uberem. W tym roku użyłem auta tylko raz, jak jechałem do meblowego po stolik kawowy, choć równie dobrze mógłbym wziąć jakiegoś Traficara czy zamówić kurierem pod drzwi. A w dłuższe podróże i tak latam samolotem, nawet z Krakowa do Warszawy xD
  • Odpowiedz
@Filar: nie trzeba mieć auta na kredyt, ale jak masz jakiegoś totalnego poobijanego gruza to nie oczekuj że innym to będzie imponować i że im się spodoba - jest cała grupa przyzwoicie wyglądających aut <10 lat w rozsądnej cenie

W podartych u#ebanych gaciach też chodzisz po ulicy bo wstyd to kraść? xD

Rzeczy świadczą o człowieku, a stereotypy istnieją i 90% społeczeństwa podejmuje na ich podstawie decyzje każdego dnia
  • Odpowiedz
@GlenGlen12: nie, powiem więcej - starsze auto które jeździ bez serwisowania i nie jest zardzewiałe to jak lifehack jeżeli mówimy o jazdę po mieście/niedaleko. Wrzucenie większej kasy w furę bym rozważał tylko jakbym robił często długie trasy
  • Odpowiedz
@GlenGlen12: żaden wstyd, to że się tak czujesz to manipulacja producentów i kult samochodu w tym kraju
przesiadając się na drogie auto z tak błahego powodu tylko dokładasz do naszej wschodniej mentalności
  • Odpowiedz
@GlenGlen12: Jaki wstyd?
Ja mam w rodzinie 3 samochody.
1. Kilku letniego VANa segmentu E na dalsze wyjazdy z rodziną bo bezpiecznie i wygodnie.
2. 8 letniego pierdka segmentu B o wartości może 20k z LPG - dla żony do jazdy koło komina.
3. 20 letniego gruza segmentu C o wartości 5k w teorii jako zapasowy i żeby coś przewieźć
  • Odpowiedz