Aktywne Wpisy
Status zęba: boli.
Status wizyty u stomatologa: dopiero w poniedziałek.
Zaraz zesram się z bólu. To będzie długi weekend xD
#nobodykiers
Status wizyty u stomatologa: dopiero w poniedziałek.
Zaraz zesram się z bólu. To będzie długi weekend xD
#nobodykiers

źródło: proxy-image (4)
Pobierz
Qontrol +1
Jak pozbyć się szczura?
Mam w łazience (zwykły dom) stary odpływ z pralki. Prawdopodobnie tamtędy wszedł.
S-------n nie reaguje na 6 różnych odmian trutek na szczury.
Siedzi
Mam w łazience (zwykły dom) stary odpływ z pralki. Prawdopodobnie tamtędy wszedł.
S-------n nie reaguje na 6 różnych odmian trutek na szczury.
Siedzi

źródło: temp_file7351010428891863367
Pobierz
A wezmę się pochwalę, udało mi się odpalić Abletona 12 pod Linuxem, i to nie tak jak w poradnikach na YT, że się uruchamia i like and subscribe, mimo że się wywala/połowa rzeczy nie działa, u mnie dział, obszedłem większość bugów tak że się nie wiesza. Słowo klucz to Lutris.
Udało mi się też odpalić zestaw wtyczek Analog Lab V od Arturii, z tym było ciut więcej zabawy, ale też się udało.
To niesamowite jak bardzo poszedł do przodu Linux w ostatnich latach jeśli chodzi o odpalanie programów(w tym gier) windowsowych, ja jestem zielony jeśli chodzi o Linuxa, a zrobiłem po w jeden wieczór.
Audio nie pierdzi, nie zawiesza się, nie laguje. Nie ma dziwnych artefaktów, problemów z DPI, działa tak jak na Windowsie, a to jest dość skomplikowany program + te wtyczki też są pewnie piekłem kompatybilności. Ci co robią te wszystkie Protony GE, Wine'y, to są bohaterowie naszych czasów.
źródło: Screenshot from 2025-02-04 20-23-42
PobierzMam też demo BitWiga, ale akurat poradniki które mi się podobają na YT są pod Abletona, a że większą przyjemność czerpię
źródło: Screenshot from 2025-02-04 21-15-49
Pobierz@mrzk: teraz się bawię, ale mam zapisane "dla siebie" notatki i jak się wybawię, to tu wrzucę co robiłem, tylko ogarnę te notatki by nie zmylić kogoś zbytnimi uproszczeniami.
@mrzk: nie, to tak jak pisałem wyżej, dla zabawy, także mi nie przeszkadza że nie ma aiso. Wine ogólnie działa każdy z tych które mam do grania, Proton GE i inne, ale by działał razem z pluginami Arturia Analog Lab, to tylko z czymś takim działa: wine-9.22-amd64-wow64, to ściągnąłem z ProtonUp-Qt losowo.
źródło: ksnip_20250204-212346
Pobierz@RabarbarDwurolexowy: uczę się rytmicznie stukać ćwierćnutami w klawisze, więc służy jako host wtyczek z brzmieniem pianina. W dalszej przyszłości pewnie pójdę bardziej w elektronikę, może w taki progresywne/jazzowy vibe.
W momencie przesiadania się na linucha (fedora) uznałem, że wolę zapłacić za dany program, byle tylko nie siedzieć
Tak, ja teraz uruchomiłem windowa bo
@RabarbarDwurolexowy: Jeszcze dłuuuuuugo nie będę na takim etapie by wrzucać coś na własny soundcloud. Tak myślę by trochę przycisnąć ten temat nauki z nauczycielem, by ten nałożył na mnie jakąś presję na naukę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mrzk: tak na szybko:
Odpis z notatek które zrobiłem instalując Abletona pod Linuxem Mint.
Wiem że chaotyczny i niecały, jak będę miał czas i chęć, to nagram
Mam pierwszy poważny problem którego nie mogę przeskoczyć:
Pakiet natywny Granulator III nie działa(wiesza program), próbowałem na wielu wersjach Wine. chyba nie dam rady. Lipa, bo to dobra zabawka, można to "obejść" instalując nowiutkie Pigments 6 od Arturii, ma wbudowany podobny granulator, nie znam się na tym za bardzo, ale te granulatory to dobra "faza", polecam pochrumkać, pomlaskać, bekać i się pobawić takim samplem, jak się jeszcze zwolni o oktawę