Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

mylisz się, że pieniądze dadzą ci szczęście.

@PustyCzlowiek: oczywiście, że dadzą. Jakby ktoś spłacił mi długi i miałbym spokojną głowę że mi starczy na media i nieplanowane wydatki jak dentysta czy usterka w aucie to byłbym szczęśliwy
  • Odpowiedz
@Cyk_dwujeczka: wiadomo, że lepiej mieć, niż nie mieć i to daje spokój, ale niekoniecznie też szczęście. W Twoim przypadku na pewno byś się ucieszył i być może nazwał to szczęściem, ale ile ono by potrwało? To chyba nie o takie szczęście chodzi, no, ale to trzeba przeżyć, zarówno z jednej, jak i drugiej strony, inaczej ciężko to zrozumieć.
  • Odpowiedz
@PustyCzlowiek: Nie byłeś widocznie w podobnej sytuacji do mojej. Ja nie mam pieniędzy ani nie umiem ich zarabiać. Co mam zrobić twoim zdaniem? Boje się iść do pracy. Boje się że za minimalną będę musiał jeszcze użerać się z dziwnymi ludźmi w pracy. Po co mi to? Wszyscy w koło wydają tysiące dziennie. Ja nie mam nawet 50zl żeby sobie coś kupić więc przestań.
  • Odpowiedz
@KonserwatywnyMocny: masz rację, nie byłem w sytuacji, gdzie miałem potrzebę wydawać tysiące złotych dziennie, ale jak wyżej pisałem, miałem okres w życiu, gdzie mimo posiadanych pieniędzy nie wychodziłem praktycznie z pokoju. Piszesz, że nie masz nawet 50 zł, a jednak Internet masz, więc jak rozumiem, ktoś Cię utrzymuje. Do pracy i tak trzeba w końcu iść. Jak zaczniesz zarabiać nawet minimalną, to inaczej zaczniesz patrzeć na to wydawanie pieniędzy. Pamiętaj,
  • Odpowiedz
@Cyk_dwujeczka:

cały czas, miałbym czas na hobby, znajomych i inne.

Aby mieć pieniądze i czas na hobby/znajomych to trzeba być synalkiem bogatego tatusia, mieć stanowisko "zarobię a się nie narobię", lub być właścicielem swojej dobrze prosperującej firmy. Tylko procent ludzi może się czymś takim szczycić.

Ja mam pieniądze, za to nie mam czasu na hobby i
  • Odpowiedz
@PustyCzlowiek: Przyjacielu mylisz sie. Pieniądze poza wygodą oczywiście, że dają też szczęście i spełnienie o ile odpowiednio je wykorzystasz. Ja jestem w 200% pewny, że gdyby na moim koncie w tym momencie pojawiło sie 10 milionów złotych to byłbym człowiekiem szczęśliwym bo mógłbym w końcu realizować swoje pasje i plany na które nie mam pieniędzy. Choćby podróż dookoła świata, możliwość trenowania driftu na dobrym samochodzie i dobrym torze, skoki ze
  • Odpowiedz
@Rakiczan: zgodzę się, pieniądze są świetnym narzędziem, o ile umiesz je odpowiednio wykorzystać, ale takie podróżowanie dookoła świata może Cię szybko znudzić. Na wakacjach jest fajnie przez tydzień, dwa, może trzy, ale potem staje się to codziennością, która też męczy. Do tego żyjąc w taki sposób raczej ciężko o jakieś stałe relacje. Będziesz poznawał nowych ludzi, ale kto z Tobą zostanie dłużej? Zamierzasz tym ludziom płacić, żeby Cię lubili i
  • Odpowiedz