Aktywne Wpisy

pogodny_mis65 +148
Rozwalił mnie ostatnio mój wujek na chrzcinach. Rodzicami dziecka byli weganie i na obiad podano stek z kalafiora, a on tak spojrzał i powiedział do żony głosem paździocha „A co to za g---o..” xD I miał w sumie racje. #gotujzwykopem #jedzenie

Metylo +101
Najebiesz się, porzucisz życie rodzinne, przeżyjesz zawał a wypowiedzenie i tak cie czeka po L4
#korposwiat #pracbaza #korpo #linkedin
#korposwiat #pracbaza #korpo #linkedin
źródło: temp_file5330840817738437307
Pobierz

Witam, szybkie pytanie, nowy dom budowany i kładę instalacje i na skrętce będę miał puszczone po skrętce sterowanie strefowe, oraz sieć LAN, robić to wszystko na skrętce ekranowanej czy zwykłej UTP 6 kat ?
@bb007: stabilne to jest ?
@lizak21: szkoda kasy, tak w skrócie i bez wnikania w detale (miało być szybko).
@lizak21: o ile ten rekuperator nie stał obok stacji radarowej albo pieca indukcyjnego, to pierdzielił bzdury.
@lizak21: Rozwiń temat.
1. Nie rób bezprzewodowo, wyjdzie drożej
2. Daj nieekranowaną cat. 6, ekran w domu i tak nic nie da, a może tylko narobić dodatkowych problemów
3. Do kamer domofonów i innych dziwnych urządzeń wystarczy cat. 5e (czasem 6 ciężko podłączyć do urządzenia bo jest
@Jarek_P: robiłem co nieco w życiu z rekuperatorami - to że tam idzie "skrętka catN" to nie znaczy że to działa po sieci. Może to być rs485, ale równie dobrze jeszcze głupsze rozwiązania
@hrumque miałem ostatnio sytuację, że instalatorzy mieli podłączyć dwa urządzenia jedną skrętka(położone były na zapas dwie) i dzwonią i robią aferę że nie działa.