Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Co za inba to ja nawet nie.
W firmie, w której pracuję organizowane jest spotkanie integracyjne, wynajęta sala, stół szwedzki, wodzirej, no brakuje jedynie cyrkowca.
Przychodzi mail od kadr, że każdy ma przyjść. Jestem osobą stroniącą od ludzi i powiedziałem, że nie przyjdę to zaraz zaczęto wciskać, że tak nie mogę, że przecież jestem częścią zespołu, że jesteśmy jak rodzina itd.
No to odpowiedziałem, że przyjdę, zapakuję swój talerzyk do opakowań i wyjdę.
No i poleciały na mnie joby, że tylko bym brał, a nic nie dawał od siebie, że jak tak mogę, że mogłem sobie darować takiego chamskiego zachowania.

Chyba czas szukać innej pracy.

#pracbaza #zalesie #januszex

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Jeśli kulturalnie zakomunikowałeś, że nie jesteś zainteresowany takim spotkaniem, to powinni raczej to zrozumieć i dać Ci spokój.
No, ale często bywa tak, że trują dupę żeby przyleźć. Czasem warto zagryźć zęby, bo to mniejszy koszt, niż później się użerać z tłumaczeniami
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
rozważny-pomysłodawca-21: @SarahC:

Wywalą go tak czy inaczej, najpierw urobią ckliwą historyjką jak to jest częścią rodziny a potem dadzą kopa w dupę bez oglądania przy pierwszej lepszej okazji, w takim razie po co się oszukiwać że jesteście jakąś rodziną czy innym tworem, w rodzinie jest się na złe i dobre, a tutaj to zwykłe interesy, napisz mi w jakiej rodzinie stosuje się nękanie aż do powalenia psychicznego i usunięcia
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: To nie są obiadki co tydzień żeby się trzeba było bawić w jakąś rodzinę tylko spotkanie integracyjne raz na parę lat albo raz do roku które trwa raptem kilka godzin i na które przychodzisz na gotowe, masz tylko ładnie wyglądać. Kontakty to też część polityki oraz pracy w firmie i może cie to zaskoczy ale nikt nie będzie pracować z typem który się do nikogo nie odzywa.

napisz mi
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
odważny-przyjaciel-60: @SarahC:

Typowe, nie masz co powiedzieć bo nie masz argumentów to usuń wacka, samo ucięcie wacka nie zrobi z faceta kobiety pewnie nawet o tym nie wiesz, tak jak ty nigdy nie dowiesz się jak to jest być facetem pracującym w Polsce, ale na siłę próbujesz wciskać swoje doświadczenie jako kobiety facetowi, żyj sobie dalej w swojej bańce.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował:
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Króciutko - prosisz, żeby przed takim spędem firma sprawdziła każdego pracownika na Covid-19, jeśli nie ma pewności, że wszyscy zdrowi, to p--------z spęd.
  • Odpowiedz