Aktywne Wpisy

baemaj +71
rodzice pojechali. pokazałam ojcu wykop i mojego ulubionego wykopka. zabroniłam zakładać konto. będzie wchodził jako „gość”. nie wiem czy czuje dobrze człowiek, ale powodzenia. XD

Ketoprofen +55
Wczoraj na dyżurze miałam (jeszcze) nastoletnią pacjentkę z nowotworem OUN. Dziewczyna z utrwalonym niedowładem, karmiona PEGiem.
W badaniach wyszły prawdopodobnie przerzuty do kości.
Mam r-------e święta całkowicie od wczoraj, nie mogę przestać myśleć o niesprawiedliwości jaką spotkała taką niewinną młodą osobę.
Dla mnie wierzenie w jakąś wyższą sprawiedliwość w postaci Boga świadczy po prostu o debilizmie i niskim IQ. Sorry ale no nie da się wierzyć widząc takie rzeczy.
W badaniach wyszły prawdopodobnie przerzuty do kości.
Mam r-------e święta całkowicie od wczoraj, nie mogę przestać myśleć o niesprawiedliwości jaką spotkała taką niewinną młodą osobę.
Dla mnie wierzenie w jakąś wyższą sprawiedliwość w postaci Boga świadczy po prostu o debilizmie i niskim IQ. Sorry ale no nie da się wierzyć widząc takie rzeczy.

Często mówi się o wygaszaniu infrastruktury w związku z niską dzietnością. Ale ludzie tego nie zrozumieją - w moim mieście (Polska C) do wiejskiej szkoły (chyba podstawówka) chodziło w ostatnich latach 8-10 dzieci. Chciano zamknąć placówkę i przenieść dzieci do szkół 15km dalej - co spowodowało wielkie protesty i finalnie ugięcie się władz (kilkadziesiąt czy kilkaset głosów robi jakąś różnice dla wójta czy burmistrza małego miasta, no i ogólnie przeświadczenie - jak to, szkoły zamykać?). Teraz wydatki na edukację tych dzieci są jakieś astronomiczne - utrzymanie budynku, media, zatrudnienie nauczycieli do opieki. xD
#demografia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Tę szkołę zamknięto w latach 80., a w większej sąsiedniej wsi PGR gdzie PRLnw latach 60. stawiał nowy budynek szkolny już w latach 90. okazało się że uczniów
źródło: 7ee2aed141b369e290a0cf5efb7891ce7fafd04d5db8b29275b08ae579529ff9
Pobierz