Aktywne Wpisy

l3gend +431
Dawajcie samochody, które jeszcze parę lat temu można było zobaczyć na ulicy i w momencie wyginęły, ja zaczynam, klasyczna Asterka 1, teraz to ze świecą szukać na drodze
#motoryzacja #samochody
#motoryzacja #samochody
źródło: temp_file443915098270584529
Pobierz
PSY_DELIC +46

Mirki, czy jest możliwość żeby wziąć #kredythipoteczny, ale uruchomić go dopiero za rok/dwa?
Załóżmy, że kupuję dziurę w ziemi, a deweloper oferuje harmonogram 10/90, albo 20/80, który w całości opłacam z wkładu własnego.
Obecnie mam wysoką zdolność kredytową, ale nie wiem jak będzie wyglądała moja sytuacja za rok czy dwa. Mogę sobie "zaklepać" kredyt teraz, kiedy wiem że mam dobrą sytuację i uruchomić go dopiero, przy tak odległym odbiorze mieszkania?
#nieruchomosci #finanse
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
@mirko_anonim: I chcesz brać kredyt na 30 lat, gdzie obecnie rocznie płacisz 7% samych odsetek? ¯\(ツ)/¯
@mirko_anonim: Banki mają określone terminy na uruchomienie pierwszych środków z kredytu, najczęściej jest to maksymalnie kilka miesięcy. Rozwiązaniem może być uruchomienie małej części kredytu w terminie wymaganym przez bank i reszty środków bliżej zakończenia inwestycji.
Zajrzyj też do mojego artykułu na temat zakupu mieszkania od dewelopera https://hipotekabeztajemnic.pl/zakup-mieszkania-od-dewelopera-na-rynku-pierwotnym/