Wpis z mikrobloga

47 825,98 - 15,24 - 6,37 = 47 804,37

Wczorajszy bieg na bieżni (badania wydolnościowe) i dzisiejsze bydle rogate. O badaniach szczegółowo rozpiszę się jak dostanę ich opracowanie. Po wstępnej analizie wyników na miejscu - tuż po badaniach, wiem że jest fchuy dobrze! Pułap tlenowy stonks, próg tlenowy stonks, próg beztlenowy stonks. Wszystko stonks! ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Dzisiejsze bydle rogate: 3,2km BS + 6x(4 minuty BT z przerwą 3 minuty w truchcie) + 1,6km BS
Powtórzenia BT weszły odpowiednio: 3:18/km, 3:19/km, 3:20/km, 3:25/km, 3:22/km - co daje średnie tempo 3:21/km. Trening w pełni kontrolowany, zero kryzysów. RPE 6/10.

Ogólnie czuję bardzo mocny progres, praca nad pułapem tlenowym oddaje - po takim treningu nie odczuwam wcale zmęczenia. Za tydzień start w biegu urodzinowym Gdyni gdzie powalczę o 35:XX na dystansie 10km.

Dzisiejszy trening wykonałem w prawilnym obuwiu bożym, Adizero Adios Pro 3, które złowiła dla mnie ukochana @enteropeptydaza ( ʖ̯) w przepięknej cenie 630zł na sklepiebiegacza xd Chyba były mi pisane, bo do kupienia był tylko mój rozmiar w jednym egzemplarzu. Ależ ten but niesie! Na początku brakowało mi stabilności w krokach ale po paru minutach biegu stopy ogarnęły jak w nich biec i można było się odpalić. Docelowo będę z nich korzystał tylko na startach, trening w nich zrobiłem w drodze wyjątku żeby je przetestować przed startem za tydzień.

FAJNIE. ( ͡ ͜ʖ ͡)

#sztafeta #bieganie #biegajzwykopem

Skrypt | Statystyki
scorp02 - 47 825,98 - 15,24 - 6,37 = 47 804,37

Wczorajszy bieg na bieżni (badania wy...

źródło: bydlaq

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 3
Dziękujemy Panie @enron ()

@janusz-lece ja robiłem w 4sport lab. https://4sportlab.pl/
Na FB pod swoim profilem ogłaszają daty badań w poszczególnych miastach - jeździ po całej Polsce i można się zapisywać.
Koszt 400 zł, będę miał wyznaczony pułap tlenowy, strefy tętna, progi tlenowe beztlenowe, tętno maksymalne + zalecenia treningowe aby dalej progresować
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@biju bs - bieg spokojny, bieg w komfortowym tempie podczas którego mógłbyś np prowadzić na luzie z kimś rozmowę. Zasadniczo to bieg w drugiej (niebieskiej) strefie tętna.

Bt - bieg tempowy, czyli bieg na dłuższych odcinkach na konkretnym, zadanym tempie. W tym przypadku były to 4 minuty biegu ciągłego na tempie 3:23/km
  • Odpowiedz