Wpis z mikrobloga

@Stalionnn: Trochę nie łapię o co się teraz czepiasz. Miejsc postojowych na wielu osiedlach brakuje. Są w cenie bo jest ich za mało.

A jeśli chodzi o komentarz to wiadomo, że za drugie 50 k człowiek się wybuduje przecież.
  • Odpowiedz
  • 1
@Darth_Gohan dobrze że na moim osiedlu z PRL kto o tym pomysł i nie brakuje o zgrozo darmowych miejsc. Jeszcze spółdzielnia z takiego pasa nie użytków zrobiła kolejne 40 miejsc parkingowych. No ale to trzba było planować....
  • Odpowiedz
@fraciu: U mnie tak samo. Dało się zrobić dużo miejsc parkingowych i o zgrozo pozostawić przy tym dużo zieleni. Tyle miejsca zmarnowane, a można było tam wcisnąć patoapartamentowiec.
  • Odpowiedz
  • 2
@Tagliacozzo u nas to samo pełno drzew, jakaś piaskownica, ławki między blokami. I nie wiem czy to planowane było ale między jednym osiedlem a drugim mamy dosyć duże parki.
  • Odpowiedz
dobrze że na moim osiedlu z PRL kto o tym pomysł i nie brakuje o zgrozo darmowych miejsc. Jeszcze spółdzielnia z takiego pasa nie użytków zrobiła kolejne 40 miejsc parkingowych. No ale to trzba było planować....

@fraciu: Nie no jasne. Na każdym osiedlu z PRL-u nie brakuje miejsc :) Proszę Cię.

We Wrocławiu jest kilka osiedli z PRL-u, gdzie jak nie masz pilota do szlabanu na który zapisy byly 5 lat
  • Odpowiedz
  • 0
@Darth_Gohan no mogę to zrozumieć, bo u nas też parkują ludzie z nowych bloków, jednak nie robimy z tym problemów. Bo się wszycy mieszczą. A w wrocku to pewnie każdy im tam parkował xD
  • Odpowiedz
. A w wrocku to pewnie każdy im tam parkował xD

@fraciu: We Wrocławiu generalnie jest problem z infrastrukturą i tyle. Nikt nie przemyślał pewnych kwestii. Dodaj do tego brak komunikacji zbiorowej i jest jak jest.

Dlatego się poodzielali szlabanami. Tylko dalej są miejsca gdzie za szlabanami miejsc brakuje. Mimo wszystko normy za PRLu na ilość miejsc parkingowych były niewielkie. Jak jeszcze wpadnie jeden z drugim radny osiedlowy i stwierdzi,
  • Odpowiedz
@Stalionnn: Mnie zastanawia jak uzywac tego gowna? Przeciez jak zaparkujesz z tylu i cie zastawia z kazdej strony, w tym auto zony z przodu bo wrocila po nocce to nie wyjedziesz. Chyba ze przyjdziesz 10 minut wczesniej i bedziesz przestawiac XD
Dla mnie idiotyzm
  • Odpowiedz