Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pracuje w jednej firmie od kilku lat. Atmosfera spoko, ludzie generalnie tez. Na wszystko mozna się dogadać i nikt nie robi wiekszego problemu, 80% czasu nic nie robie, pracy realnie jest na jakies 20%. Wiadomo sa dni gdzie jednak trzeba popracowac ale rzadko. I teraz przejde do sedna:
Wiekszosc moich zadan jest bardzo powtarzalna, czuje ze juz troche stoje w miejscu jesli chodzi o wiedze, raczej tak juz zostanie.
Zarobki to 6k na reke, podwyzki jakies tam sa, ale sa to raczej podwyzki inflacyjne na koniec roku rzedu kilku procent.
Mam mozliwosc przejscia do innej firmy, oferta to na start 7k na reke. Nie mam pojecia jak bedzie, jacy beda ludzie, ide totalnie w ciemno. Myslicie ze warto zmieniac dla 1000 zl wiecej w moim przypadku?
#praca #pracait #kiciochpyta #pracbaza

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: grap32

Warto zmieniac?

• Tak 38.8% (33)
  • Nie 61.2% (52)

Oddanych głosów: 85

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Ja w takiej sytuacji zostałam bo nie chciało mi się zmieniać, podwyżki jakieś mizerne inflacyjne (a w zeszłym roku w ogóle xd), znajomi co zaczęli skakać lata temu zarabiają teraz prawie drugie tyle. Nie stój w miejscu bo cię wszyscy dogonią i nie pytaj o takie rzeczy wykopków.
  • Odpowiedz
Myslicie ze warto zmieniac dla 1000 zl wiecej w moim przypadku?

@mirko_anonim: Nie zmieniaj teraz roboty! Generalnie dla 1000 zl prawie nigdy nie warto, dla 4000 warto. Poszukaj czegos innego z zauwazalnie wyzsza stawka. Jezeli sie zasiedzisz to bedziesz niezatrudnialny (a moze juz jestes).
Tylko zrob to za pol roku, rok, teraz jest taka ch*** na rynku, że moga cie zredukowac za pare miesiecy, a po wysokosci zarobkow mniemam ze
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jeżeli cenisz sobie spokój i brak problemów w robocie to zdecydowanie nie warto za 1000 zł. Za 2-4k albo więcej to już co innego bo to już będzie kwota, która ci zrekompensuje ewentualną orkę w nowej firmie. Zbadaj rynek, zobacz jakie oferty dostaniesz. Czasem sama informacja, że szukasz nowej roboty zapewni Ci podwyżkę. Jak mówisz, że masz przeważnie luzik w pracy to też możesz ten czas spędzić produktywnie i uczyć
  • Odpowiedz